Sinterklaas DIY

Nu het bijna pakjesavond is, is het leuk om de kamer op te leuken met leuke accessoires rondom Sinterklaas. Deze zijn veelal te koop in de winkel. maar het is ook heel simpel om ze zelf te maken of met je kinderen! Vandaag laten wij drie verschillende DIY’s zien waarmee jij de kamer kan opleuken voordat het Pakjesavond is.

beginfoto

Benodigdheden

  • Schaar
  • Lijm (Pritt of Foto & Papierlijm)
  • Potlood of fineliner
  • Karton (Kleur naar keuze)
  • Geodriehoek of liniaal
  • Splitpennen (Bruna, 100st €1.99)
  • Touw

benodigdheden

Waxinelichtjes huisje
Stap 1

lichtjes-houder

Nadat je de huisjes hebt uitgeprint is het wel belangrijk dat je deze goed laat drogen. Omdat er zoveel zwarte inkt bij elkaar zit kan dit nog nat aanvoelen. Als je dan gaat knippen en plakken, dan zit de inkt overal waar het niet hoort te zitten. Zodra de huisjes goed droog zijn kan je het uitgaan knippen op de lijntjes die daarvoor bestemd zijn en dan houdt je over wat je op bovenstaande foto ziet. Knip dus niet de lijmrand eraf!

Stap 2

inkepen-lichtje

Bovenaan staan vier kleine grijze streepjes. Dit geeft de vouwlijn aan. Nu moet ik eerlijk bekennen niet een held te zijn in meteen recht vouwen dus dan komen de geodriehoek en de schaar goed van pas. Leg de geodriehoek in een rechte lijn langs het grijze streepje. Nu kun je met de schaar deze lijn inkepen, waarna je hem om kan vouwen.

Stap 3

lijmen-lichtje

Zodra je alle randen om hebt gevouwen kan je lijm op de plakrand smeren en het geheel in elkaar plakken. En klaar is kees! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een kaarsje aanzetten en dan kan het heerlijk avondje maar beginnen. Ohja, mocht je tijd overhebben dan is het ook leuk om de raampjes eruit te knippen en hier gekleurd vliegerpapier op te plakken. Zo krijg je kleurrijke ramen en een gezellig sfeer.

lichtjes-1 lichtjes-2

Sinterklaasslinger
Stap 1

slinger-1

Als eerste maak jij de keuze wat voor afbeeldingen jij wilt gebruiken voor je slinger. In deze DIY’s zijn wij voor het thema zwart/wit gegaan vandaar dat wij heb gekozen voor silhouetten. Maar mocht jij kleur nou veel leuker vinden dan kan je dat net zo goed doen! Ga dus op zoek naar leuke afbeeldingen op internet en print deze uit. Voor de slinger zijn we gegaan voor vijf verschillende afbeeldingen waarvan er vier twee keer zijn uitgeprint en 90 graden zijn gedraaid.

Stap 2

slinger-2

En dan is het tijd om de afbeeldingen te bevestigen aan het lint of aan het touw. Dit doe je heel gemakkelijk met een plakbandje maar mocht je dit niet in huis hebben, dan kan het ook met lijm. Druk het dan goed aan en houdt even je duim erop. En dan is je slinger klaar! Je kan de slinger ophangen ter decoratie of gebruiken als lint om de jutezak mee te sluiten.

slinger-3

Wiebelende Sint en Piet

Stap 1

wiebelsint-1 wiebelsint-2

Toen wij de wiebelende Sint en Piet tegen kwamen, moesten we die gaan maken! Ze zien er zo ontzettend leuk en schattig uit en zijn heel erg leuk om op te hangen ter decoratie of om te maken met je kinderen. Allereerst print je de verschillende onderdelen uit. Omdat je zelf kan kiezen welke kleuren je gebruikt is het handig om ook op die kleuren papier te gaan printen. Zoals je kan zien hebben wij de zwarte onderdelen om getrokken en uitgeknipt, omdat wij geen zwart printpapier hadden. Maar hoe kom je aan de verschillende onderdelen? Daarvoor neem je een kijkje op de blog van Debbie. Neem sowieso een kijkje als je houdt van leuke DIY, want haar blog is hier een echte aanrader voor!

Stap 2

splitpen-1 splitpen-2

Nadat je alle onderdelen hebt uitgeknipt is het tijd om ze aan elkaar te verbinden. En dit is vrij simpel. Allereerst bepaal je waar je wilt dat de onderdelen aan elkaar worden verbonden en dit markeer je met een klein potlood puntje. Maak hier een gaatje met een schaar of eventueel een prikpen, mocht je die in je bezit hebben. Steek de splitpen er door heen en doe dit ook bij het tweede onderdeel. Zodra ze beide aan elkaar zitten kan je de splitpen aan de achterkant openklappen en klaar is kees! Ohja, zorg er wel voor dat je hem niet te hard aandrukt, want dan zit er geen beweging meer in en dat is nou net waar het om gaat.

Stap 3

mijter pietenmuts

Een mijter heeft niet maar één kleur en op de pietenmuts hoort een veer. Daarom is het nu tijd om deze te maken! De veer kun je gemakkelijk omtrekken en uitknippen. In het midden maak je een vouw waardoor er een 3D effect wordt gecreëerd. Je plakte hem op één kant vast en klaar is de veer! Voor de mijter heb je twee stroken nodig die over elkaar heen worden geplakt. Nadat je ze hebt opgeplakt knip je de uiteinden eraf, zodat ze gelijk lopen met de rand van de mijter.

Stap 4

En als laatste is het tijd om ze te personaliseren. Bij de Sint is dit een beetje lastig omdat hier weinig speling in is in tegenstelling als bij een pietenpak. Zoals je kan zien hebben wij de pietenmuts versierd met rondjes die je gemakkelijk kan maken met een perforator. Het neemt even wat tijd maar het effect is des te leuker! We hebben het shirt strepen en witte rondjes gegeven, de broek driehoekjes en bij zowel de Sint als Piet hebben de schoenen veters gekregen. Mocht je op de blog van Debbie hebben gekeken dan zie je dat zij de Piet zelfs Adidas schoenen heeft gegeven, een stoere piet!

wiebel-sint-en-piet

Dit waren onze Sinterklaas DIY’s voor dit jaar! Wij hopen jullie geïnspireerd te hebben voor de decoratie tijdens pakjesavond!

Wat voor decoratie rondom Sinterklaas heb jij in je huis?

Volg jij ons al op TwitterInstagram en Bloglovin ?

Advertenties

2 gedachtes over “Sinterklaas DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s