Pompoen DIY (2)

Vandaag is het HALLOWEEN! Zoals beloofd kwam vandaag deel 2 van de DIY met een pompoen online. Deze keer geen kaars maar, zoals jullie op de foto kunnen zien, lichtjes! Ook vandaag leggen we stap voor stap uit aan jullie hoe je dit heel gemakkelijk zelf kan maken. Bij de vorige DIY waarschuwden we jullie als je het wilt maken met kinderen en dat geldt ook voor deze DIY. Want ook vandaag zullen er scherpe voorwerpen aan te pas komen en we willen geen ongelukken.

eind

Benodigdheden

  • Pompoen
  • Scherp mes
  • Lepel of een ijsschep
  • Schaar
  • Lege kom/bak
  • Kranten of een placemat
  • Lampjes
  • Boormachine
  • Verschillende maten boortjes

pompoen

Hoe maak je het?

Stap 1

deksel

Allereerst haal je de deksel eraf. Om dit gemakkelijk te doen zet je eerst met een zwarte stift een lijn, zodat je weet waar je moet snijden. Steek het scherpe mes op een aantal plekken er in en verbindt het met elkaar. Dit kan soms even wat moeilijk zijn door de hardheid van de pompoen. Zodra de deksel los komt kun je hem er gemakkelijk uithalen. Dan hangen er vaak nog veel draden aan met daarin pitjes. Deze heb ik er eerst met een schaar zoveel mogelijk er af geknipt om vervolgens met een mes het laatste er af te snijden. Doe dit allemaal even in een bakje of een kom, want je hoeft dit niet meer te gebruiken. Natuurlijk kan het zijn dat jij de pompoenpitjes voor iets anders wilt gebruiken en dan zijn ze gemakkelijk er uit te halen.

Stap 2

deksel-en-binnenkant binnen leeg

Dan is het tijd om de pompoen uit te hollen! Hiervoor gebruik je een eetlepel en eventueel ook een ijsschep. Je probeert om zoveel mogelijk draden en pitten te verwijderen zodat je een zo glad mogelijke binnenkant krijgt. Mocht je een aantal draden niet los krijgen, knip ze dan aan de bovenkant los en daarna zijn ze gemakkelijk er uit te halen met een eetlepel.

Stap 3

boormachine-en-boortjes

Vervolgens pak je de boormachine erbij. Wij hebben er voor gekozen om verschillende boortjes te gebruiken die elk een andere dikte hebben. Bedenk van te voren wat je wilt gaan maken. Om inspiratie op te doen, raden wij je aan om een kijkje te nemen op Pinterest. Daar staan voorbeelden op waar je echt ‘U’ tegen zegt en daarom hebben wij gekozen voor iets simpels. Maar mocht jij de uitdaging aan willen gaan, dan moedigen wij jou zeker aan!

stippen-zetten boren

Allereerst is het handig om kleine stipjes te zetten zodat je ook weet waar je moet gaan boren. Mocht je een patroon willen dan kun je dit patroon op de pompoen tekenen, maar let wel op dat je dit ook met stipjes doet omdat je anders de tekenlijnen blijft zien. Daarna zijn we begonnen met de grootste boor zoals je op de foto kan zien. Je hoeft niet zoveel druk te zetten om door de wand heen te komen. Dit komt natuurlijk omdat de rand van de pompoen al zacht is. Zoals je op de eerste foto van dit artikel kan zien hebben we de grote boor afgewisseld met een kleinere boor. Hierdoor krijg je een speelser effect. Daarnaast zijn er nog bloemen opgemaakt  om grote vlakken op te vullen. Zoals je kan zien een gemakkelijk ontwerp maar dit laat ook zien dat er veel mogelijk is, zolang je maar verschillende diktes hebt van de boortjes.

Stap 4

lichtjes

Het is tijd voor lichtjes! In verschillende winkels ligt de kerstverlichting alweer massaal in de schappen en is er heel veel keuze. Wij hebben gekozen voor 40 ledlichtjes die verkrijgbaar zijn bij de Action voor €1.95 (excl. AA baterijen). Dit zijn kleine lichtjes die aan elkaar verbonden zijn en werken op twee AA baterijen. Nu horen we je denken ‘Maar het hoort toch met een kaarsje?‘. Dat klopt! Echter is dat niet geheel handig als je hem binnen wilt neer zetten qua decoratie. Als je namelijk een kaarsje in een pompoen zetten wordt de binnenkant veel warmer als met een lichtje. Door deze warmte ga je heel erg een verbande pompoen lucht ruiken, en deze lucht is niet geheel aangenaam. Vandaar dat wij toch liever kiezen voor een paar led lichtjes.

lichtjes-2

Daarna leg je ze in de pompoen en klaar is kees! Je kan er voor kiezen om de lichtjes bij elkaar te laten of ze uit elkaar te halen zodat ze zich verspreiden door de gehele pompoen. Een leuk en gezellig decoratie item, wat helemaal past in deze tijd van het jaar. Houdt de pompoen goed in de gaten i.v.m. eventuele schimmel die zich om de lichtjes heen kan gaan vormen. Snijdt dit weg en hij is weer zo goed als nieuw!

Ga jij vandaag een DIY maken ?? Of laat je Halloween voor wat het is??

Volg jij ons al op TwitterInstagram en Bloglovin ?

Advertenties

5 gedachtes over “Pompoen DIY (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s