Baby te huur review

Er is weer een nieuw seizoen gestart van het BNN programma baby te huur! De vorige seizoenen hebben wij ook altijd met veel plezier gekeken, dus konden we niet achterblijven bij de nieuwe! Ben jij benieuwd wat wij hiervan vonden, dan moet je zeker verder lezen!

bnn-logo

Baby te huur
Vier jonge koppels worden klaargestoomd voor het volwassen leven. Naast het samenwonen gaan zij ook ondervinden hoe het is om zwanger te zijn en komen ze er achter hoe je samen een kind opvoedt. Ze gaan van de bevalling naar de baby om vervolgens door te gaan naar kleuter, pre-tiener, puber en zelfs een bejaarde. Natuurlijk gebeurd dit niet zomaar. Zij staan permanent onder persoonlijke begeleiding van een nanny.

Alle koppels wonen in een huis naast elkaar en elk huis heeft een kleur; groen, roze, blauw en geel. Iedere kleur staat voor een koppel. Groen is Bart (23) en Evie (22) studeren beide en wonen nog niet samen. Blauw zijn Justin en Brian (beide 23) en wonen sinds een jaar samen. Ze hebben beide een kinderwens maar Brian wil liever nog even wachten. Zij doen mee om te kijken of hun relatie sterk genoeg is om samen een kind op te voeden. De kleur geel wordt vertegenwoordigd door Dewy (23) en Zoë (20) die sinds een paar maanden samen wonen. Dewy werk fulltime terwijl Zoë nog op zoek is naar een leuke studie die zij wil gaan doen. En Philippe (20) en Melanie (17) zijn kleur roze. Ze kennen elkaar nu anderhalf jaar en wonen nog niet officieel samen. Hij is vaak bij haar thuis te vinden en de rolverdeling is duidelijk te merken. Maar wat misschien interessanter is, is dat zij een diepe kinderwens heeft en hij totaal niet.

baby-te-huur-3

Review
Na het kijken van de eerste paar minuten wordt je meteen ingezogen in het programma. De opbouw is zeer goed, juist omdat zij beginnen bij het treffen van de voorbereidingen van een babyproof en schoon/hygiënisch huis. Dit hielt ook in dat er een ledikantje in elkaar gezet moet worden en al snel zie je dat er discussies ontstaan. Na deze voorbereidingen werd er duidelijk gemaakt dat zij de komende twee weken leven van een bepaald budget. Máár mocht er onverhoopt een probleem ontstaan dan is er voor nood eenmaal €50,- ter beschikking. Na de laatste avond samen is de opbouw weer aan bod gekomen; er wordt namelijk een buik afgeleverd voor de moeders in spé. Zij horen dit non stop te dragen tot het alarm afgaat. Wanneer dit alarm afgaat moeten zij zo snel mogelijk een taxi bellen, want dan is de bevalling begonnen. Wij vonden het een leuk detail dat ook Justin en Brian dit proces doorlopen door middel van een draagmoeder. Zo maken zij ook het proces van zwanger zijn en bevallen mee. Het viel ons wel op dat het ene stel gemotiveerder is dan het andere koppel. Melanie gooit na een paar uur haar buik al af omdat hij in de weg zit, Zoë gaat gewoon door met roken omdat ze dit in het echte leven ook zou doen terwijl Evie alles voor lief neemt en het zo goed mogelijk wilt doen.

En de volgende dag is het dan toch echt tijd om te gaan bevallen want de alarmen gaan af in alle huizen. Zij worden naar een cursuscentrum gebracht waar zij een simulatie krijgen van de bevalling. Wij kunnen ons herinneren dat Dennis en Valerio dit ook eens hebben gedaan voor een tv programma. Door middel van elektronen voelen zij ongeveer hoe een wee gaat voelen en hoe zij deze weg kunnen puffen. Wanneer de heftigste wee is geweest vertelt de verloskundige duidelijk dat zij op dat moment een kindje hebben gekregen. Voor Brian en Justin is dat ook het moment dat zij afscheid nemen van de draagmoeder en ze echt zelf verder gaan. Of de draagmoeder nog een plek krijgt in het programma is voor ons niet bekend, maar dit zal de keuze van de jongens worden.

Echt een sterk en leuk programma waarin koppels kennis maken met het krijgen van een kind en alles wat er bij komt kijken. Echter zijn wij wel van mening dat het verschilt met de werkelijkheid omdat de koppels in twee weken tijd van zwanger naar puber gaan en ook nog eens voor een oudere moeten zorgen. In de realiteit zul je jaren moeten zorgen voor je kleine voordat hij of zij een puber wordt. Wij zijn dan ook benieuwd hoe het volgende week zal gaan wanneer zij de baby krijgen en hoe zij hiervoor zullen gaan zorgen.

baby-te-huur-4

Wij zijn weer hartstikke enthousiast over het nieuwe seizoen en zullen dan ook de komende zeven afleveringen gaan kijken!  Baby te huur is iedere dinsdag te zien om 20.30 op NPO3.

Wat vind jij van dit sociaal experiment?  Zou het je interesseren om zelf er aan mee te doen?

Volg jij ons al op TwitterInstagram en Bloglovin ?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s