Verjaardag diy! (1)

Hiep hiep hoera! Vandaag ben ik jarig en word ik alweer 25 jaartjes oud! Voor dit jaar zal er op onze verjaardagen een DIY online komen die te maken hebben met de verjaardag. Je kan ze dus ook heel gemakkelijk zelf maken als jij of iemand die je kent jarig is! Vandaag dus deel één en op negen november volgt deel twee! Kijk snel verder om te zien hoe jij je eigen, leuke decoratieslinger kan maken!

slingers

Benodigdheden

benodigheden

  • Schaar
  • Lijm
  • Plakband/tape
  • Touw of lint
  • Papier met een printje (Action, €1.95)

Slinger met hartjes en sterren

Stap 1

vormen

Als eerste ben ik op zoek gegaan naar geschikte vormen. Zoals je kan zien ben ik gegaan voor een hart, een ster en een wolk. Deze vormen heb ik gevonden via Pinterest en Google Afbeeldingen. Je kan dus kiezen welke vorm jij leuk vind maar misschien vind je letters leuk en dan kun je daar voor kiezen. Knip ze uit en maak de vormen niet te klein zodat je ze duidelijk aan de slinger ziet hangen.

Stap 2

vormen-omtrekken-achterzijde vormen-plakband vormen-plakken ster-klaar

Dan is het tijd om de vormen te gaan maken op een patroon die jij leuk vindt! Je kan er ook voor kiezen om een effen kleur te gebruiken maar persoonlijk vind ik een patroon/printje net even wat vrolijker, zeker voor een verjaardag! Zodra de keuze is gemaakt teken je het vormpje om op de achterzijde van je patroon. Waarom de achterzijde? Zodat je de potloodrand aan de binnenkant krijgt en niet aan de buitenkant waardoor je hem niet meer ziet. Ook heb je er elke keer twee nodig, namelijk een voor en een achterkant. Als ze zijn uitgeknipt plak je met een klein stukje plakband het touw vast aan de achterzijde van één ster. Daarna smeer je op die kant ook de lijm. Verdeel dit goed rondom het touw/lint en plak vervolgens het tweede sterretje er op. Zo zul je zien dat het leuke patroontje zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de slinger zichtbaar is!

Stap 3

9

Als je alle vormen hebt bevestigd aan je touw/lint dan hoef je alleen nog maar twee lussen aan de uiteinden te maken en dan is het tijd om de slinger op te gaan hangen! Zoals jullie kunnen zien heb ik twee verschillende patronen gebruikt voor de sterren en zijn de harten hetzelfde. Zo kan je natuurlijk hem helemaal aanpassen aan je eigen voorkeur of nog opvrolijken met glitters en dergelijke!

Slinger met wolken en cirkels

Stap 1

wolken-1

Bij de wolkenslinger kan je de stappen van de andere slinger herhalen! Ik heb eerst op die manier twee wolken en vier cirkels aan het touw bevestigd met in het midden ruimte voor een 3D wolk! Hoe ik die heb gemaakt leg ik uit bij stap twee.

Stap 2a

 3d-wolk-1 3d-wolk-2 3d-wolk-3

 Zorg er als eerste voor dat je een symmetrische wolk hebt al malletje. Dit houdt in dat hij aan beide kanten gelijk is en dit is nodig om dat je hem dubbel moet gaan vouwen. Voor één D wolk heb je vier vormen van de volk nodig. Ook hier trek je ze weer om op de achterzijde van je patroon om de potloodlijnen uit het zicht te werken. Zodra je ze hebt uitgeknipt ga je drie wolken in het midden inkerven en vouwen. De achterzijde heb je dan aan de buitenkant en jou patroon aan de binnenkant. Dan pak je de andere wolk die je niet hebt ingekerfd en daar bevestig je met plakband het touw op. Dan pak je één dubbelgevouwen wolkje en die plak je met lijm op één helft van de wolk, over het touw zoals op de derde foto.

Stap 2b

3d-wolk-4

Met de tweede dubbelgevouwen wolkje doe je precies het zelfde maar dan op de andere zijde. Zo zie je jou gekozen patroon aan de binnenkant van beide dubbelgevouwen wolkjes maar zie je ook nog het andere patroon te voorschijn komen, en dat is niet de bedoeling. Maar daarvoor is het laatste wolkje! Aan beide zijden van het derde dubbelgevouwen wolkje doe je lijm zodat je hem er precies tussen kan plakken.

Stap 2c

3d-wolk-5

En dan is je 3D wolkje klaar! Om de slinger rustig te houden heb ik er voor gekozen om één 3D wolkje er in te verwerken. Maar ook dit is naar persoonlijke smaak en kan jij hem maken zoals je zelf wilt.

Stap 3

slinger-wolk

Aan de uiteinden bevestig je weer twee lussen zodat je ze gemakkelijk op kan hangen en klaar is kees! Ook hier heb ik gekozen voor verschillende patronen want de twee platte wolkjes hebben een verschillende voor en achterzijde. Ik heb de kleuren wel bewust gekozen zodat ze passen bij het 3D wolkje!

Door je eigen slinger te maken, of met je kinderen, geef je een persoonlijke twist aan de aankleding en zijn de vlaggetjes niet zo standaard. Laat ons zeer zeker even weten of jij ook je eigen slinger gaat maken en wat je dan gaat maken. Wij vinden het altijd leuk om te lezen dat wij jullie hebben geïnspireerd met een DIY, een beautyartikel en ga zo maar door!

Volg jij ons al op TwitterInstagram en Bloglovin ?

Advertenties

13 gedachtes over “Verjaardag diy! (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s