Netflix tips van de maand oktober

Ondanks dat, op moment van schrijven, het zonnetje schijnt en de lucht blauw is, is de herfst nu wel echt begonnen. Wat is er nou fijner dan op een regenachtige dag op de bank (of op bed) te kruipen, dekentje, warm drinken en een film of serie op te zetten!

netflix-logo

Crossing Lines

CROSSING LINES -- Pictured: "Crossing Lines" Key Art -- (Photo by: NBC)

Sinds het begin van deze maand heb ik een nieuwe serie ontdekt, namelijk Crossing Lines. Dit is een Amerikaanse dramaserie die in première is gegaan in 2013 maar sinds dit jaar ook te zien is op Netflix. De serie telt drie seizoenen en je kan ze alle drie bekijken. Ondanks dat het een Amerikaanse serie is, speelt de gehele serie zich af in Europa met als hoofdplaats Den Haag. De federale ICC Unit (Internation Criminal Court) heeft zich gevestigd in het internationaal Strafhof. Ook worden er verschillende bekende plekken in Nederland in beeld gebracht waaronder het Rijksmuseum. De ICC onderzoekt grensoverschrijdende criminaliteit en spoort brute criminelen op met technologie waar de Europese politie-eenheden niet over beschikken. De serie neemt vanaf aflevering één jou mee in het verhaal wat bestaat uit op zich staande criminele praktijken, maar die weer aan elkaar gekoppeld zijn door de leden van de ICC. Je krijgt een kijkje in hun privé leven en hun gezamenlijke band die de rode draad vormen in deze serie. Een echte aanrader als je houdt van misdaadseries waarin moorden, overvallen en noem maar op aan bod komen!

One elite team. Chosen to solve the cases no one else can.

Amanda Knox

amanda-knox

22 november 2007 is de dag waarop het lichaam van de 22 jarige student Meredith Kercher wordt gevonden in haar studentenwoning in Perugia, Italië. Haar keel blijkt doorgesneden en ze is talloze keer neergestoken met een mes. Amanda Knox, een Amerikaanse student, en Raffaele Sollectio, haar vriendje sinds vijf dagen, worden niet lang daarna aangehouden. Zij worden veroordeeld en vrijgesproken maar daarna worden zij weer veroordeeld om vervolgens vorig jaar officieel vrijgesproken te worden door het Italiaanse hooggerechtshof. Dat klinkt toch bizar? Ondanks de officiële vrijspraak drukt er een stempel op Amanda als een seksverslaafd, manipulatief monster. Amanda zelf en de mensen die betrokken waren bij de zaak, belichten alle kanten in deze documentaire. Mocht jij Making a murderer hebben gezien, dan wordt ook deze docu aangeraden. Wij hebben hem nog niet gezien maar hij staat op de lijst om binnenkort te gaan kijken.

Either I’m psychopath in sheeps clothing, or I am you.

The Green Mile

the-green-mile

Deze maand is er een oude klassieker aan de films toegevoegd, namelijk The Green Mile. Ik denk dat de meesten van jullie wel eens deze titel hebben gehoord of misschien de film wel hebben gezien. Eerlijk gezegd heb ik deze film al een stuk of vijf keer gezien en elke keer heeft hij weer een flinke indruk op me. In de film kijkt Paul Edgecomb terug op zijn leven als gevangenisbewaarder op, de zogenoemde, dead row (de dodengang). Hij denkt terug aan een bijzonder jaar, namelijk 1935. Het jaar waarop een bijzondere gevangene wordt binnen gebracht; John Coffey, een reusachtige Afro-Amerikaan die wordt beschuldigd van de verkrachting en moord op twee kleine meisjes. Maar is dit wel de waarheid? John Coffey doet iets bijzonders waardoor iedereen al snel door heeft wat wel en wat niet de waarheid is rondom zijn zaak. Wat er dan gebeurd houdt niemand voor mogelijk en elke keer ontroerd het me weer hoe zo’n grote, sterke man bedrukt gaat onder zijn gave. Ook deze film is echt een aanrader!

I’m tired, boss… There is too much of it. It’s like pieces of glass in my head all the time. Can you understand…

Dit waren onze drie Netflix tips voor deze maand!
Welke film/serie ga jij zeker kijken deze maand? Let us know!

Advertenties

6 gedachtes over “Netflix tips van de maand oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s