Een dagje naar ‘het Eaudyssée de Spa’.

Een paar dagen geleden kregen wij een leuke mail binnen die wij graag met jullie willen delen. Volgende week is het voor de meesten herfstvakantie. Even een weekje geen school, geen huiswerk en geen drukte. Wat is er dan fijner om te gaan ontspannen?! Vandaag vertellen wij jou over een spa waar jij heerlijk tot rust kan komen!

spa-herfst646

Het Eaudyssée de Spa
Het Eaudyssée de Spa, gelegen in de stad Spa, behoort tot Spa Monopole, de locatie waar Spa natuurlijk mineraalwater wordt gebotteld en direct in contact staat met de bronnen. In het bezoekerscentrum kan je alle geheimen van het natuurlijk mineraalwater van Spa ontdekken. Van de geschiedenis van de bronnen tot de rijke natuur in de Venen tot het bottelen van de verschillende mineraalwaters en limonades van Spa. Op een speelse maar ook interactieve manier word jij rondgeleid in de unieke wereld van Spa. Zelfs kinderen kunnen mee doen! Voor hen is er een ontdekkingsspel waarbij een tablet wordt gebruikt om antwoord te vinden op vragen over natuurlijk mineraalwater. Eaudyssée de Spa is gelegen in de Belgische Ardennen die bekend staan om de mooie natuur waar nu de schitterende herfstkleuren hun intrede maken. Je kan er fantastisch wandelen en eindeloos fietsen!

spa-herfst-3645

Spa mineraalwater
Spa mineraalwater is afkomstig uit een bijzonder natuurgebied, de Venen, van ruim 13.000 hectare in het hart van de Belgische Ardennen. Om je een beeld hiervan te geven; dat zijn 26.000 voetbalvelden! Na een lange ondergrondse reis worden regenwater en sneeuw gebotteld als het natuurzuivere mineraalwater Spa. Al 125 jaar stelt Spa alles in het werk om het natuurgebied zo puur mogelijk te houden om zo de kwaliteit van het natuurlijke mineraalwater  te garanderen voor toekomstige generaties.

spa-herfst-2643

Waar, wanneer en wat zijn de toegangsprijzen?
Mocht je een bezoekje willen brengen dan kan dat in de fabriek Spa Monopole, rue Auguste Laporte 34, 4900 Spa. Dit kan op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 09.3. – 11.30 uur en in de middag van 13.30 – 15.30. Er worden verschillende toegangsprijzen gehanteerd. Het normale ‘volwassen’ tarief is €5.00, kinderen van 7 tot en met 12 jaar betalen €2.50 en kinderen van 0 tot en met 6 jaar zijn gratis. Ook voor studenten en senioren geldt een ander tarief. Zij betalen op vertoon van hun studenten- of seniorenpas 4.00. Je ticket geeft je recht op toegang en op een drankje in de bezoekersruimte. Daarnaast krijgen de kinderen die meedoen aan het spel een T-shirt.

De natuur ziet er echt prachtig uit, echt een omgeving om totaal tot rust te komen.
Zeker in onze huidige maatschappij is ontspannen een must want we ‘moeten’ allemaal al zoveel. Persoonlijk zouden we een spa in de zin van warme baden en massages nog wat ontspannender vinden. Maar heerlijk rondlopen in de mooie natuur, daar zeggen we ook zeer zeker geen nee tegen!

Wat vind jij fijn om te ontspannen?

Volg jij ons al op TwitterInstagram en Bloglovin ?

Advertenties

2 gedachtes over “Een dagje naar ‘het Eaudyssée de Spa’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s