Toilets Changes Lives

Unicef en Page hebben de handen ineen geslagen voor goede sanitaire voorzieningen. We kunnen het ons bijna niet voorstellen maar vandaag de dag zijn er wereldwijd nog altijd miljoenen kinderen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Dit houdt in dat er iedere dag meer dan 800 kinderen onder de vijf jaar sterven aan ziekten die veroorzaakt worden door een gebrek aan toegang tot water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Daarom is het programma ‘Toilets Change Lives’ in het leven geroepen. Ben jij benieuwd hoe jij je steentje hieraan bij kan dragen? Lees dan zeker verder.

page-4

Samenwerking Page en Unicef
Page kennen we allemaal van het Page toiletpapier dus de samenwerking met Unicef spreekt dan ook voor zich tijdens deze campagne. Zij hebben elkaar gevonden in de gezamenlijke strijd voor een goede watervoorziening en toilethygiëne. ‘Vanuit een achtergrond van maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij het van groot belang dat ieder kind toegang heeft tot schoon water en veilige sanitaire voorzieningen. Het verheugt ons dan ook dat we met Unicef de handen ineen geslagen hebben en dat we vanuit de filosofie van Page kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen in de derde wereld’, geeft Brand Manager Page Dennis Hoogeveen aan. Natuurlijk is Unicef ook ontzettend blij met de samenwerking. ‘Veel scholen in Zuid-Afrika hebben een onbetrouwbare watervoorziening en een aantal zelfs helemaal geen toegang tot water. Samen met Page en moederbedrijf Kimberley Clark werken we aan deze situatie. We trainen opvoeders en leraren bijvoorbeeld hoe je je handen moet wassen en goede hygiëne toepast, we leiden personeel op voor het onderhoud van sanitaire voorzieningen en voorzien scholen van watertaps’, aldus Carine Munting van Unicef Zuid-Afrika.

Tom Berry (Director of Sustainability for Andrex) and John Federovitch (Strategic Director of Sustainability and Development for Kimberly Clark) engage with the Luwawa Village on issues of hygiene and sanitation during the Andrex and Unicef field trip, May 2016 demonstrating how Andrex funding into safe sanitation is impacting the lives of children and families in Angola.

De eerste stappen naar een waardig bestaan
De samenwerking zet zich dus in voor de waardigheid en de empowerment van de mensen. Een veilig toilet en schoon water zijn immers basisbehoeften en dus essentieel voor de groei en de ontwikkeling van de mens. Beide organisaties zorgen er voor dat 60.000 kinderen en hun families toegang krijgen tot een schoon en veilig toilet in Angola. Daarnaast krijgen nog eens 300 scholen in Zuid-Afrika toegang tot schoon water en veilige sanitaire voorzieningen. Dit houdt in dat er meer dan 1 miljoen kinderen en 35.000 leraren worden bereikt. Lijkt allemaal mooi maar natuurlijk heeft de bevolking ook educatie nodig. Daarom is er een educatieonderdeel dat families en kinderen informeert over de sanitaire voorzieningen en hygiëne. Stap voor stap maken zij kennis met een betere gezondheid en een waardig bestaan.

Wat kan jij doen?
In de campagneperiode van week 40 tot en met week 50 (3 oktober t/m 17 december) doneert Page per pak verkochte Page Original Toiletpapier (24 rollen) bij de Jumbo €0.50 aan Toilet Change Lives. Hierdoor draag jij je steentje bij aan de ontwikkeling van kinderen zonder extra kosten hiervoor te maken. Tijdens de actieperiode zullen vrijwilligers in 220 Jumbowinkels het programma nader toelichten. Mocht je dus nog vragen hebben dan kan je ze altijd stellen. Ook zal er extra aandacht worden besteed aan het onderwerp op World Toilet Day op 19 november.

page-1

Bron Unicef afbeeldingen: Unicef/Angolo2016/Karin.Schembruker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s