De winnaars van ‘De jonge 100!’

De afgelopen tijd kon er gestemd worden op de 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland. Op 2 oktober was het dan eindelijk zo ver, de winnaars werden bekend gemaakt! Ben jij benieuwd wie dat zijn geworden? Lees dan snel verder!

de-100-3

De 100 meest veel belovende jongeren van Nederland
De jongeren die hier voor zijn gekwalificeerd zijn jongeren tot en met 25 jaar die het verschil willen én kunnen maken. Zij kunnen bijvoorbeeld opvallen door bijzondere presentaties zoals de wereld beter maken, entertainen, een eigen bedrijf of een oplossing bedenken die nog niet bestaan. Met hun doel bereiken zij ook nog eens (honderd)duizenden leeftijdsgenoten, die ze met hun eigen ambities weten te inspireren.

De awards
Alle genomineerden zijn onderverdeeld in vier categorieën, namelijk champions, creators, idols en pioneers. Per categorie worden er ook nog eens twee awards uitgereikt! Eén gekozen door het publiek door middel van het aantal stemmen, en één gekozen door de jury. Deze jury bestaat uit David Barens (oprichter en uitgever van Ondertussen.nl), Eline van der Ende (management B-Brave), Agnès Nederhof (hoofdredacteur Ondertussen.nl), Barry Paf (radio DJ en ambassadeur van Dance4Life) en als laatste Robert Zwinkels (doelman Ado Den Haag en bestuurslid van ADO in de maatschappij). Een jury waarin veel factoren die in de categorieën te zien zijn terugkomen.

de-100-2

De winnaars van 2016
Zoals de categorieën al doen vermoeden, lopen de genomineerden vrij veel uit een. Maar waar kun je aan denken bij de genomineerden? Een aantal ‘bekende’ namen zijn Quinty Misiedjan, Jiammi Jongejan, Ronnie Flex, Teske de Schepper, Sanne Wevers en zelfs Max Verstappen! Maar dit zijn allemaal niet de winnaars van dit jaar.

Categorie champions
De publiekswinnaar is Koen Schobbers geworden. Hij is een professioneel gamer en sinds enkele jaren ambassadeur van Acer en De Nederlandse E-sportbond. Maar dat is nog niet alles! Sinds dit jaar is hij presentator bij FOX-Sports en hij studeert ook nog eens geneeskunde. Sanne Wevers is de jurywinnaar in deze categorie. We hebben deze zomer allemaal kunnen zien dat zij de eerste Nederlandse turnster is die een individuele gouden medaille op de Olympische Spelen won! Wat een geweldige prestatie! Zij behaalde ook nog eens een persoonlijk puntenrecord van 15.466.

Categorie creators
De publiekswinnares is de afgelopen tijd vaak in de media geweest door de prachtige bewerkingen van foto’s op haar instagram account. Haar naar is Annegien Schilling. Zij bewerkt haar foto’s tot ware sprookjes waarin je kan wegdromen. Inmiddels heeft ze al 743k volgers. Ben jij hier één van? Nee? En heb je toevallig Instagram? Volg haar dan op @fetching_tigerss. Naast de publieksprijs kreeg Annegien ook nog eens een prijs van de hoofdsponsor Lenovo. Zij ontving de Lenovo Award: een Lenovo Motorola Moto Z. De jury werd gecharmeerd door Chloé Rutzerveld die werkt aan het voedsel van morgen. Met behulp van een 3D-printer maakt zij volledig eetbare ecosysteempjes. Ja, écht eetbaar! Nog niet zo lang geleden lanceerde zij haar nieuwe project genaamd ‘Strooop!‘, de eerste stroopwafel die volledig is gemaakt van groenten. Nou ben ik dol op stroopwafels dus ben ik heel erg benieuwd naar deze nieuwe vorm!

Categorie idols
Ik denk dat de meesten van ons de publiekwinnares van deze categorie wel kennen, namelijk Jessie Bosch. Misschien ken je haar beter onder de naam Jessie Maya! Zij kreeg dan ook veruit de meeste stemmen van alle genomineerden en dat is zeker een compliment waard. Jessie is transgender en maakt hierover video’s om anderen te inspireren maar het meest bekend is zij om haar make-up en beautyvideo’s! Op moment van schrijven staat haar abonneesaantal op 54.100! Ook de jurywinnaar is totaal niet onbekend gebleven afgelopen jaar. De band Broederliefde veroverd de hitlijsten en hun album, HWPO II, is het eerste Nederlandstalige album dat 13 weken op 1 heeft gestaan in de Album top 100. Zij zijn onder andere bekend door de liedjes Mi no lob, Labanta, Jungle en Ik was al binnen.

Categorie pioneers
Bram Thomassen kreeg twee keer in zijn leven een hersentumor en verloor ook nog eens zijn oudste broer. Zijn levensverhaal heeft hij omgezet in een eigen theatervoorstelling, genaamd ‘Draadje los‘. Met zijn voorstelling wil hij mensen de ogen laten openen met de duidelijke boodschap: Leef nu het kan! Dit verdiende volgens het publiek dan ook de welverdiende prijs. De jury koos Dorine van de Klashorst als winnaar van deze categorie. Dorine is voorzitter van de groep bestaande uit 21 studenten van de Universiteit Utrecht, die meededen aan een internationale competitie van de Amerikaanse overheid. Zij startten hiermee de social media campagne ‘Dare to be Grey‘ en hiermee proberen zij gewelddadig extremisme tegen te gaan. In Washington D.C. werd het idee gepitcht en zij wonnen hier mee de eerste prijs.

de-100

Afbeeldingen afkomstig van ondertussen.nl

Welke jongere vind jij dat afgelopen jaar veel indruk heeft gemaakt?

Volg jij ons al op TwitterInstagram en Bloglovin ?

Advertenties

Een gedachte over “De winnaars van ‘De jonge 100!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s