Alle cosmetica in Europa is nu dierproefvrij

21 September zal de geschiedenisboeken in gaan als de dag waarop iets groots gebeurde binnen de cosmetica wereld! Ben jij benieuwd naar de details? Lees dan snel verder!

dierproefvrij-2

Europees Hof van Justitie
Sinds woensdag 21 september is het dan zover, er mag géén cosmetica dat op dierproeven is getest in Europa worden verkocht. Onder cosmetica valt niet alleen onze make-up producten maar ook alle producten voor onze persoonlijke verzorging. Het testen op dieren was in Europa al een tijd verboden, maar cosmetica waarvoor buiten de EU dierproeven gedaan werden, mochten nog wel in Nederland worden verkocht. Maar sinds 21 september heeft het Europees Hof van Justitie daar een duidelijke lijn getrokken.

Maar dat is niet het enige! Want naast dat het niet meer verkocht mag worden, mogen bedrijven vanaf nu voor hun producten ook geen gebruik meer maken van de resultaten van de dierproeven die ergens anders in de wereld zijn gedaan. Het Europees Hof stelt dat wanneer er resultaten van Chinese dierproeven worden gebruikt, dit het doel van de nieuwe Europese regelgeving teniet doet. Hiermee willen ze een statement maken en werken naar een hoger doel, namelijk dieproeven wereldwijd uit te bannen.

dierproefvrij-1

Buiten Europa
Buiten Europa zijn de regels vaak net wat anders. In sommige landen is het namelijk verplicht om cosmetica op dieren te testen. Dit gebeurd veelal in de Aziatische landen. In China moeten bedrijven niet alleen hun eigen cosmetica testen op dieren, maar ook de importproducten. Tevens heeft China een lijst met ingrediënten die als veilig worden gezien, deze hoeven niet getest te worden. Maar omdat die lijst vele malen korter is dan die in Europa wil de Chinese overheid dat alles getest wordt.

dierproefvrij-3

Wat vind jij van deze beslissing?

Advertenties

2 gedachtes over “Alle cosmetica in Europa is nu dierproefvrij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s