Liedjes van de maand september

Alweer 28 september en dat houdt in dat september 2016 bijna voorbij is! Vandaag komen er twee liedjes in ons artikel voorbij die de afgelopen maand ons zijn opgevallen. Ben jij benieuwd voor welke liedjes we hebben gekozen? Lees dan snel verder!

Muziek

Sia – The greatest

Een lied wat je de afgelopen tijd veel voorbij hebt kunnen horen komen is ‘The greatest‘ van Sia. Een lied met een diepe betekenis maar ook zeker een aangrijpende videoclip. Sia brengt in haar clip een ode aan de slachtoffers die zijn omgekomen tijdens de schietpartij op 12 juni in een homobar in Orlando. Sia wil met haar clip een duidelijke discussie aan de kaak stellen: Moeten we binnenshuis blijven, waar het veilig is? Of moeten we vrij zijn en het risico nemen om ons leven te verliezen? Een prachtige boodschap die zeker in Amerika actueel is, maar ook hier in Nederland. Homohaat is een woord wat ook hier nog vaak voorkomt en je, als homoseksueel, dus niet met je geliefde over straat kan lopen. Dat is toch ronduit absurd? Een prachtig mooie discussie die Sia hier dus de wereld in wil brengen.

Don’t give up,I won’t give up! Don’t give up, no no no.
I’m free to be the greatest, I’m alive!
I’m free to be the greatest here tonight, the greatest!

Black eyed peas ft. The World – #Whereisthelove

Eigenlijk past dit nummer volledig bij het vorige liedje. Will.i.am heeft ‘#Whereisthelove (feat. The World)‘ herschreven naar aanleiding van alle aanslagen en gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Hij vertelde dat mensen vroegen of het nummer opnieuw uitgebracht kon worden, omdat de wereld liefde nodig heeft. Will.i.am heeft niet getwijfeld en heeft grote namen uit de muziekindustrie gevraagd om mee te doen op het liedje. Denk hierbij aan Justin Timberlake, Puff Daddy, Jami Foxx, DJ Khaled, Jaden Smith en Jessie J. De clip hierbij is helemaal passend. Je ziet de gezichten van de artiest die afgewisseld worden met de verwoestende beelden van de oorlogsgebieden en van de vluchtelingencrisis. Misschien is het je ook opgevallen dat er meer bekende mensen mee doen die niet zingen zoals Wilmer Valderrama, Snoop Dogg en Kendall Jenner.

‘And to discriminate only generates hate
And when you hate, then you’re bound to get irate
Madness is what you demonstrate
And that’s exactly how hate works and operates’

Welk nummer is jullie afgelopen maand opgevallen en waarom?
Laat het ons weten in de comments!

Volg jij ons al op TwitterInstagram en Bloglovin?

ps; In februari is er een ‘my furry friend-tag‘ online gekomen. Helaas heb ik maandagochtend afscheid moeten nemen van mijn lieve maatje en hebben wij het besluit genomen haar uit haar lijden te verlossen. Het ging allemaal in sneltreinvaart. Maar ze heeft een mooi leven gehad en was er aan toe, ze is elf jaar geworden.

Advertenties

5 gedachtes over “Liedjes van de maand september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s