DIY met ijscostokjes!

Wie houdt er met dit warme weer nou niet van een ijsje?! Wij in ieder geval wel! Maar als je ijsje op is, heb je nog altijd het ijscostokje over. Vandaag laten wij jullie twee leuke DIY zien met deze stokjes. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

beginfoto-1

Benodigdheden

benodigdheden-1

Voor deze twee DIY heb je dezelfde materialen nodig, maar je mag altijd nog meer materiaal toevoegen zoals accessoires! Wij zetten op een rijtje wat wij hebben gebruikt:

  • IJscostokjes (Online of bij de Action, 100 voor €0.49)
  • Goede stevige lijm
  • Deco verf (Action, €1.49 per stuk)
  • Penselen
  • Fineliners

Boekenlegger
Of je nou een boekenwurm bent of dat je zo nu en dan een boek leest, altijd wil je weten waar je bent en een ezelsoor is niet de mooiste manier. Daarom hebben wij ervoor gekozen om op een simpele manier een boekenlegger te maken!

geverft-1

Voor de boekenleggers heb ik gekozen voor twee kleuren, namelijk een zacht/oud roze en een mint groen. Bij de Action heb je ook nog een zachte grijs, crème wit en een babyblauw. Keuze genoeg! Je kan de stokjes verven in iedere keur die jij wilt en die jij mooi vindt. Nadat de eerste laag droog was, werd het me duidelijk dat het stokje veel verf opneemt waardoor er nog een tweede laag nodig was. Verf ze uiteraard aan beide kanten!

boekenlegger-1

Als ze goed gedroogd zijn kun je de fineliner erbij pakken want het is tijd om ze te gaan personaliseren. Eigenlijk is hier veel mogelijk, want het is naar ieder zijn of haar voorkeur wat je er op wilt zetten. Je kan kiezen voor de welbekende pijltjes, voor een tekening of voor woorden/quote. En dan is het tijd om ze te gaan gebruiken als boekenleggen/bladaanwijzer!

in-boek-1

Make up organizer
Wij hebben hele mooie make up organizers die onder andere te koop zijn bij de Primark of de Xenos maar we kunnen ze ook zelf maken! We zullen je stap voor stap vertellen hoe je dit kan doen.

stokjes-1

Allereerst heb je hierbij wel een zaag nodig, omdat je stokjes moet halveren. In totaal zijn er tien stokjes gehalveerd en van acht stokjes hebben we de ronde uiteinden er af gehaald. Als jij een groter doosje wilt maken, dan heb je uiteraard meer stokjes nodig. Mocht je schuurpapier in huis hebben, schuur dan de uiteinden zodat je geen splinters in je handen krijgt.

ondergrond-1

We beginnen met de bodem waar je acht hele stokjes voor nodig hebt en twee kleine, zonder ronde uiteinden. Je plakt de twee stokjes onderop, waardoor de bodem aan elkaar vast zit. Mocht je twee stokjes niet stevig genoeg vinden, dan kun je er voor kiezen om een derde nog in het midden te plakken. Laat de lijm goed drogen, eventueel met behulp van een föhn en draai hem daarna om. Je bodem is klaar!

zijkanten-1

Daarna kun je beginnen met de zijkanten. Zoals je ziet zijn de lange zijkanten even groot als het gehele ijscostokjes en de korte zijkanten zijn de stokjes zonder ronde uiteinden. Je plakt eerst de halve stokjes op een neutraal stokje. Voor de lange zijde zijn dit er zes en voor de korte vier. Laat dit ook weer goed drogen omdat de stokjes kunnen verschuiven. Zodra ze droog zijn draai je ze om waardoor het neutrale stokje achter zit en de zes of vier stokjes voor. Daarna hebben wij de roze stokjes er op geplakt! Ook hier geldt dat dit met smaak te maken heeft en je zelf de kleur bepaalt of dat je de stokjes neutraal van kleur laat.

binnenkant

Vervolgens plak je eerst de lange zijkanten óp de bodem en daarna de korte zijkanten. Doe dit stuk voor stuk, anders is de kans groot dat ze om gaan vallen. Door er even een paar boeken tegen aan te leggen krijgen ze even wat extra hulp om te blijven staan in de juiste positie. Zodra deze gedroogd zijn is hij eigenlijk zo goed als klaar! Omdat wij er de lipsticks in wilden opbergen, zijn er nog twee stokjes in zijn geheel in het midden geplaatst. Zo ontstaan er drie rijen waarin je de lipsticks kan plaatsen. En klaar is kees! Op onderstaande foto kun je zien dat hij helemaal is gevuld en je de lipstick er gemakkelijk uit kan pakken!

make-up-organizer

Dit waren twee simpele DIY’s met ijscostokjes! Je kan ze allebeide personaliseren, zodat het nog meer jóu wordt!
Stuur ons zeker even een foto als je, aan de hand van ons artikel, ook aan de slag bent gegaan! Wij vinden dat ontzettend leuk om te zien.

Volg jij ons al op TwitterInstagram en Bloglovin?

Advertenties

7 gedachtes over “DIY met ijscostokjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s