11.09.2001 – 11.09.2016, vijftien jaar elf september

Vandaag een ander artikel dat je van ons gewend bent want vandaag staan wij stil bij de vijftiende herdenkingsdag van de verschrikkelijke ramp 9/11.

ground-zero-63035_960_720

Waarschijnlijk weet jij, net als ons, nog heel goed waar je die dag was, het moment waarop je het hoorde of het moment waarop je de beelden voor het eerst zag. Twee vliegtuigen die, twintig minuten na elkaar, in de Twin Towers vlogen waarna deze totaal zijn ingestort. Een derde vliegtuig boorde zich in het Pentagon en een vierde stortte neer in de buurt van Shanksville. Een aanslag waarbij ruim drie duizend mensen het leven zijn verloren en waarvan nu, vijftien jaar later, nog altijd vierentwintig mensen zijn vermist. Aangenomen wordt dat ze tijdens de ramp zijn omgekomen, maar van hen zijn tot op de dag van vandaag geen stoffelijke resten gevonden.

world-trade-center-67695_960_720

Voor vele mensen is de ramp gebeurd op afstand, maar voor sommige kwam de ramp heel dichtbij. Mijn medeblogster haar familie was bij deze verschrikkelijke ramp aanwezig. Zij moest voor haar werk (in de eerste toren) gaan printen, maar de printers deden het niet. Daarom ging zij naar de toren er tegenover, want daar deden de printers het nog wel. Ze was net binnen toen het eerste vliegtuig in de eerste toren vloog. Zij heeft het letterlijk voor haar ogen zien gebeuren en is heel erg hard gaan rennen. Ze was volledig in paniek, wat volkomen logisch is. Door deze verschrikkelijke ramp is zij zowel collega’s als vriendinnen verloren. Zelf is ze ontsnapt aan de dood… noem het toeval of misschien het lot. Want als de printers het gewoon hadden gedaan was zij aanwezig geweest in de eerste toren. Zij heeft een mooie en lieve beschermengel gehad die dag. De dag elf september is voor haar dan ook een moeilijke dag. Enerzijds heel erg dankbaar dat zij de ramp kan na vertellen maar anderzijds enorm verdrietig vanwege alle slachtoffers en dierbaren die zijn overleden. Het moet een enorm traumatische ervaring geweest zijn om te zien hoe mensen uit ramen springen, denkende de ramp te overleven en uiteindelijk ter aarde storten. Nu, vijftien jaar later, geniet zij optimaal van haar leven en is iedereen super blij maar vooral heel erg dankbaar dat zij op dat moment in het andere gebouw aanwezig was waardoor zij op tijd kon vluchten. Dit bericht is dan ook een eerbetoon aan haar, haar collega’s en vriendinnen.

Vandaag staan wij stil bij zowel de slachtoffers, de overlevenden en de familieleden van de slachtoffers. Wij staan bij ze stil in onze gedachten en wensen ze veel sterkte op deze moeilijke dag.

Liefs,
SoBeautyWomen

Advertenties

3 gedachtes over “11.09.2001 – 11.09.2016, vijftien jaar elf september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s