Een canvastasje is het nieuwe plasic tasje!

Sinds 1 januari van dit jaar is verboden dat een winkelier jou een gratis plastic tasje meegeeft. Daarom wordt er nu een klein bedrag van rond de €0.10,- gevraagd en dan krijg je een plastic tasje waar jij je producten in kan doen. Maar is er ook een andere manier? Wij denken van wel! Ben jij benieuwd wat wij elke keer meenemen tijdens het shoppen? Lees dan snel verder!

Canvastasje foto 1

Waarom geen plastic tasjes meer?
Sinds 1 januari geldt er een verbod voor de plastic tasjes. In Nederland gebruiken we samen zo’n drie miljard plastic tasjes per jaar! Daarvan belandt een groot deel in de afvalbak en een ander deel wordt zwerfafval. De Europese Unie heeft alle lidstaten verplicht om het gebruik en verbruik van al dit plastic te verminderen. Tevens wil de Rijksoverheid het bewustzijn van ons, als consument, vergroten. Het verbod op een plastic tasje kan namelijk bijdragen aan duurzaam gedrag! En laten we het daar nu net over hebben. Want ook het gebruik

De Rijksoverheid wil ook het bewustzijn van consumenten vergroten. Het verbod op plastic tassen kan bijdragen aan duurzaam gedrag, bijvoorbeeld door hergebruiken van een tas. In sommige gevallen mogen levensmiddelen nog wel worden verpakt in dunne plastic tasjes. Namelijk als dit voedselverspilling tegengaat, of als er geen andere manier is deze hygiënisch te verpakken.

Welke tasjes hebben wij?
Wij bezitten een aantal tasjes die afkomstig zijn van Mylittleshop (niet gesponsord), zoals je kan zien op onderstaande foto. Ze zijn zo ontzettend makkelijk! Je kan ze gewoon in je handtas stoppen en tevoorschijn halen wanneer je ze nodig hebt. Daarnaast is de kwaliteit goed en gaan ze lang mee, en dat is toch wel een belangrijk punt. Je moet namelijk ook wel eens wat zwaardere dingen er in doen, en dan wil je niet dat het product door het tasje heen zakt. Dat gebeurde nog wel eens bij een plastic tasjes, net zoals het handvat dat dan af kon scheuren. Maar ook dat is nu bijna onmogelijk. Wij zijn er fan van en nemen dan ook altijd eentje mee voor onderweg!

Canvastasje foto 2

Nog een aantal op een rij!

Linnentasjes Flower

Flow alle drie voor €19.95

Scotsch en sodaScotsch en soda2

Scotch en Soda voor €15.00

Maar mocht je nou een ontzettende creabea zijn dan kun je ook altijd je eigen design maken en je tasje laten bedrukken of je kan aan de slag gaan met textielstiften!

Heb jij ook zo’n leuk tasje? Wij zijn erg benieuwd naar de opdruk hiervan en wat jij ervan vindt dat je tegenwoordig voor een plastic tasje moet betalen. Let us know!

Volg jij ons al op TwitterInstagram en Bloglovin?

Advertenties

4 gedachtes over “Een canvastasje is het nieuwe plasic tasje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s