Is Monsieur Cannibale discriminatie?

Ben je wel eens naar De Efteling geweest? Misschien ken je dan wel de atracties Monsieur Cannibale en Carnaval Festival. Afgelopen week ging het vooral over de eerste, het was zelfs groot nieuws. Ben je benieuwd waarom en wat wij er over denken? Lees dan snel verder!

Monsieur Cannibale 1

De Efteling. Wie dat zegt ziet een hele mooie sprookjeswereld voor zich, waar je even kind kan zijn of juist met je kinderen kan genieten van al het moois. Maar volgens de groepering Stop Opressive Stereotypes is De Efteling niet zo kindvriendelijk als dat het lijkt, en dan specifiek Monsieur Cannibale. De attractie zou zeer racistisch en kwetsend zijn en daarom is de groepering een Facebook-actie gestart!. Het is overigens niet de eerste keer dat deze attractie hierdoor in het nieuws komt. In 2014 werd de attractie al racistisch genoemd door een journaliste van The Wall Street Journal. Daarnaast worden bepaalde poppen uit de andere attractie, Carnaval Festival, ook racistisch genoemd. De poppen zouden vooral een hint geven naar de slavernij door grote ringen in poppen met een donkere huidskleur en daarmee zouden ze een stereotype beeld veroorzaken.

Nou kan je zeggen van ‘goh, laat het gaan en besteed er geen aandacht aan.’. Maar het is zelfs zo dat er Tweede Kamer leden op hebben gereageerd. Ze namen het vooral laconiek op en Halbe Zijlstra vindt dat de mensen van de groepering maar snel een baan moeten gaan zoeken. De Efteling zelf geeft wel een heel doeltreffende reactie op alle commotie: ‘Beelden in het park zijn slechts ‘uitvergrotingen’ van karakters uit sprookjes en verhalen!’.

Monsieur Cannibale 2

Wij hebben beide een abonnement bij De Efteling en komen er dan ook met veel plezier. Elke keer is het weer genieten van alle mooie, sprookjesachtige attracties met geweldige wegdroom-muziek! Je sluit je volledig af van alles en waant je in een compleet andere wereld. Binnen die wereld heb je allemaal verschillende werelden zoals de prachtige, oosterse Fatamorgana, de spannende Vliegende Hollander of je gaat naar het land van Laaf. De gehele commotie vinden wij dan ook heel erg lachwekkend. Dat een botje door de neus racistisch is en dat het een idee opwekt dat mensen met een donkere huidskleur mensen eten vinden wij wel heel erg ver gezocht. Het gaat tenslotte om het plezier wat jijzelf en de kinderen er beleven. En een kind zal niet terug denken aan de slavernij of iets in die richting. Moeten we dan Holle Bolle Gijs ook maar verbieden omdat hij een belediging is voor mensen met overgewicht??

Wat vind jij van deze hele commotie? Vind je het ook racistisch of vind je het juist een kindvriendelijke attractie?

Advertenties

4 gedachtes over “Is Monsieur Cannibale discriminatie?

 1. Heyhey SoBeautyWoman
  Weten jullie?
  Persoonlijk vind ik dat als die attractie een racistische Vibe had.. Waarom nu pas erbij stilstaan ? Volgens mij staat die atractie er toch al een poosje.
  Ik denk dat er opeens zoveel aandacht aan wordt besteed omdat het maybe de naam Efteling in negatieve daglicht kan zetten? I guess. ..
  Miss B voelt zich in ieder geval totaal niet gediscrimineerd door dit attractie.En de reden waarom ik in ieder geval mezelf niet gediscrimineerd voel is om het simpele feit dat donkere pop of wat het ook is defentily geen gelijkenis met ons als donkere mensen. Hij lijkt meer op een dier.

  Dus de commotie? I just don’ t get it..of toch wel ik denk dat het gaat om de naam van de Efteling. En als het een issue dreigt te worden om het in de nieuws is gekomen in 2014 en nu weer …tja…dat wordt dan overleggen nietwaar?

  Interessante artikel Girlz!

  Big Hug! Miss B.♡💋

  Like

 2. Ik vind dat het moet ophouden , ik zag niet eens wat het was tot nu dan.. dus het is iets wat niet opviel al die tijd en nu pas wel , why ?? Als er heeeeel veel mensen zijn die zich beledigd voelen da kan je er iets aan doen maar dit is toch niets .. ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s