Koningsdagkroontje maken

Woensdag is het weer zover; Koningsdag!! Heb jij al een leuke haardracht voor die dag of ben je nog op zoek naar een leuke accessoire? Wij laten jullie vandaag zien hoe je van een stukje lint en een wc rolletje, een heel erg leuk kroontje kan maken zodat jij kan stralen als een koningin op Kingsday!

Beginpost

Wat heb je nodig?

Benodigdheden

  • Wc rolletje
  • Lint
  • Decoratiespullen
  • Schaar
  • Lijm

Stap 1

Stap 1

Allereerst maak je van het wc rolletje een kroontje. Je kan het kroontje zo hoog mogelijk maken zoals je zelf wilt. Ik heb het met ongeveer de helft van het rolletje gemaakt. Daarna heb ik hem aan zowel de buitenkant als de binnenkant oranje geverfd. De verf is afkomstig van de Action en is dus zeer betaalbaar. Kijk na het drogen even goed of het een dekkende laag geeft, en anders verf je hem nog een keer. Maak aan de zijkant twee gaatjes. Hier gaat straks het lint doorheen.

Stap 2

Stap 2

De tweede stap is heel simpel; decoreren! Maak het kroontje zoals jij het wil, en je kan het zo bont maken als je zelf wilt. Ik heb allereerst het gouden lint aan de onderkant geplakt, zodat het einde van het kroontje een beetje is opgeleukt. Daarna heb ik met zilveren sneeuwkristallen en zilveren hartjes het kroontje versierd. Heel simpel, maar toch leuk!

Stap 3

Eindresultaat

En dan als laatste doe je het lint erdoor! Nu is je kroontje helemaal af om gedragen te worden tijdens Koningsdag! Zet hem recht op je hoofd, of een beetje schuin. Maak het lint vast en je bent helemaal klaar om te gaan!

Wat voor accessoires draag jij met Koningsdag?

Advertenties

18 gedachtes over “Koningsdagkroontje maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s