Fashion trends lente 2016

Het mooie weer is in aantocht, de wintersale is bijna de winkels uit en dat betekent dat het tijd is om kleren voor de lente en de zomer in te slaan! Vandaag laten wij jullie de trends van dit voorjaar zien!

Inleiding foto

Off shoulder

Off shoulder

Dit jaar mogen je schouders gezien worden! Er zullen dan ook vele shirtjes en jurkjes off shoulder gemaakt zijn. Dit kan zijn door middel van een bandje of strapless! De keuze is helemaal aan jou, wat jij het fijnste vindt zitten mits je schouders maar bloot zijn hahah!

Cut out – blote schouders

Cut out

Vind je de off shoulder trend een beetje te voor de hand liggend of juist een beetje saai? Dan kan je het spannender maken door te gaan voor de cut out trend! Dit houdt in dat er stukken uit je kleding “missen” waardoor bepaalde gedeeltes bloot komen te liggen. De focus wordt hierin ligt op de schouders, net zoals bij de vorige trend.

Oranje

Oranje

27 april is het Koningsdag! De dag waarop je geheel in het oranje gekleed mag gaan! Maar dit jaar gaat dat anders zijn. Ondanks dat het Nederlands elftal geen wk gaat voetballen mogen we wel in het voorjaar en in de zomer oranje dragen! Naast de roze en blauwe kleuren, is oranje de knalkleur van het seizoen. Combineer de oranje met wit, goud of blauw en je outfit is helemaal af!

Veel roze en veel blauw

Roze en blauw

Bij de kleuren roze en blauw moet je toch al snel denken aan de geboortekleuren van een jongen en een meisje. Dit is dan ook het element wat deze twee kleuren perfect aan elkaar verbindt. De warme, licht roze en de warme blauwe kleuren vormen dit jaar de kleuren van het seizoen! Je mag ze zowel los van elkaar dragen als in een combinatie.

Een stoere, rechte jack

Rechte stoere jack

We kennen allemaal de bomberjacks of de pilotenjacks wel! Dit voorjaar ligt de nadruk op de korte jacks met rechte, niet gedetailleerde vorm. Hierdoor krijgen ze een stoere uitstraling! Je kan ze combineren met sieraden of een leuke shawl.

Wijde mouwen

Wijde mouwen

De mouwen lopen dit voorjaar wijd uit! Niet alleen de korte mouwen, maar ook de driekwart- en de lange mouw. Ze kunnen wijdt uitlopen of onderaan strak zijn waardoor er een soort pofmouw ontstaat.

Klassieke blauwe strepen

Roze en blauw

Vorig jaar lag de focus qua print op de ruitjes, bijvoorbeeld in een houthakkersblouse. Dit jaar zullen we vooral de klassieke blauw-witte strepen terug zien. Ze kunnen zowel diagonaal als verticaal als horizontaal zijn dit jaar! Alles is mogelijk.

Strikken, groot en klein

Strikken

Ken je het nog van vroeger dat je strikjes in je haren had? Dit voorjaar zullen we vooral de grote strikken terug zien op de kleding. Zowel functioneel als voor de sier en op de meest gekke plekken kun je ze tegenkomen!

Roesjes en plooien

Roesjes en plooien

Naast de strikken zien we dit jaar ook veel roesjes en plooien aan én op de kleding. Er zullen meerder stoffen verwerkt worden in één kledingstuk waardoor je een speels effect krijgt.

Asymmetrisch

Assymetrisch

Het hoeft niet allemaal meer recht te zijn, en beide kledinghelften hoeven ook niet meer gelijk te zijn. De asymmetrie kan zicht kenmerken door schuine zomen, of door maar één mouw te hebben.

Het witte overhemd

Wit overhemd

Het klassieke, nette, witte overhemd zullen we ook veel terugzien. Ze waren onder andere al te zien op de catwalk van Ralph Lauren en Taoray Wang. Hoe mooi en netjes is dit?!

Spaanse invloeden

Spaanse invloeden

We vertelden al dat de roesjes helemaal weer in komen dit seizoen. Dit komt door de Spaanse invloeden die we terug zullen vinden in de kleding. Zo zullen we vele rokken zien waarbij er laagjes stof aan en over elkaar worden vastgezet waardoor er een geheel zwierig effect ontstaat.

(Grote) gaten

Spijkerbroek gaten

Heb jij al een spijkerbroek met gaten?! Nee? Snel aanschaffen! Vooral de lichtblauwe denim jeans zijn helemaal het eind dit seizoen en zullen we dan ook heel erg veel gaan zien op straat. Je kan ze overal mee combineren en het ziet er super uit!

Bron afbeeldingen

 Welke trend spreekt jou het meeste aan? Zou je die trend ook daadwerkelijk gaan dragen?

Advertenties

7 gedachtes over “Fashion trends lente 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s