Internationale dag van het geluk

Er is geen weg naar geluk: geluk is de weg.” – Thich Nhat Hanh

Geluk

Vandaag is het de internationale dag van het geluk! Alweer een dag? Ja, alweer een dag! Maar dan wel een dag die we wel met jullie wilden delen. Hoe fijn is het om geluk met elkaar te delen? Natuurlijk kan je dit iedere dag doen, maar het is goed om in de huidige maatschappij toch extra aandacht te geven door middel van zo’n dag.

Er bestaan zoveel uiteenlopende theorieën over wat nou eigenlijk geluk is, waardoor wij niet kunnen zeggen “Dit is geluk:…..“.  Wat wel overal in terug komt is dat geluk de tevredenheid met je leven zoals het in het hier en nu is. Er wordt gezegd dat geluk zich kenmerkt doordat er geen zorgen en angsten zijn. Maar hier zijn wij het niet geheel mee eens, want ook als er wel zorgen zijn, kun je alsnog geluksmomentjes ervaren.

Geluk2

Wat is nou geluk in onze ogen? Dit willen we graag met jullie delen, omdat wij geluk heel erg belangrijk vinden. Zoals de begin quote ook al zegt: geluk is de weg! Wij vinden geluk terug in meerdere dingen, namelijk in dat je gewaardeerd wordt door de mensen die om je heen staan, dat deze mensen je steunen, dat je het gevoel hebt dat je een positief persoon bent, dat ze goede dingen zien in jou en dat je weet dat je er niet alleen voor staat. Hoe fijn is het om te weten dat er mensen zijn die een arm om je heen slaan en willen helpen omdat je ook belangrijk bent! Daarnaast is voor ons geluk de liefde en daarbij ook zeker de liefde voor de kindjes. Je eigen kindjes rond zien lopen, dat je ze ziet groeien in alle facetten is prachtig om te zien. Dan voel je je echt een hele gelukkige mama!

Geniet van alle kansen die je krijgt in je leven, maar geniet ook zeker van alle kleine geluksmomentjes die zich voordoen. Dit kan zelfs al een kop thee drinken terwijl je heerlijk geniet van de zon zijn. Het hoeft niet altijd groot te zijn, maar waardeer ook de kleine momenten en de mensen in je leven!

Wat is voor jou echt geluk?

Advertenties

4 gedachtes over “Internationale dag van het geluk

  1. Geluk is het zalige gevoel dat je ervaart wanneer iets positiefs gebeurt of wanneer je aan het genieten bent van iets of iemand. Daarmee dus inderdaad voor elk persoon anders. Voor mij is echt geluk wanneer ik in een energyflow zit: positieve vibes, dingen die lukken, inspiratie en als het niet goed gaat, dan helpt mijn mndset mij er snel uit te komen en vervolgstappen te maken. Dat is geluk voor mij.

    Leuk dat je dit schrijft/deelt, Solyne! 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s