Albert Heijn Moestuintjes

Als je deze weken boodschappen doet bij de Albert Heijn, dan is de kans groot dat ook jij de moestuintjes bij jou thuis hebt staan!

Moestuinjes 1

Moestuintjes 3

Het zijn hele handige, kleine doosjes die niet veel ruimte in beslag nemen. Het leuke hier aan is dat je aan de buitenkant niet kan zien welke je ontvangt! Hierdoor is het, zeker voor de kinderen, een verrassing zodra je het doosje opent. Maar welke moestuintjes kan je allemaal sparen? Dat zijn: sperzieboon, doperwten, komkommer, augurk, watermeloen, courgette, radijs, basilicum, rucola, sla(mix), andijvie, rode biet, broccoli, cherrytomaat, spinazie, wortel, tuinkers, peterselie, tijm en venkel. Voor ieder wat wils!

Moestuintjes 4

In het doosje zit een kleiner doosje, met een labeltje. Op het labeltje staat welke pitjes er in zitten en op het labeltje kun je schrijven wanneer je ze hebt gezaaid en hebt geoogst. Super leuk! Tevens zit er een vierkantje gedroogde aarde in. Dit moet je eerst nat maken en dan kun je het in het bakje doen, samen met het zaadje!

Moestuintjes 5

Moestuintjes 9

Op de binnenkant van het doosje vind je de gehele uitleg over hoe je de zaadjes moet zaaien, wanneer je ze moet voeden en wanneer je ze kan oogsten of zelfs nog moet verpotten. Bewaar deze dus goed, dan kan het niet mis gaan.

Moestuintjes 6

Het leuke er aan is dat je bij de moestuintjes ook een grote kaart krijgt. Hierop kun je goed zien hoe groot ze worden, wanneer je ze moet zaaien en wanneer je ze kan oogsten. Eerlijk gezegd vind ik dit handiger dan die kleine labeltjes, omdat je ze hier allemaal bij elkaar hebt en je dus in één oogopslag alles kan zien en het ziet er zo kleurrijk uit wat erg leuk is!

Moestuintjes 7

Moestuintjes 8

Dit boekje vind ik ook erg handig gekozen om er bij te kopen. Over elke soort groente, fruit of kruid vind je erg leuke weetjes, of dingen die je moet weten bij het verbouwen ervan!

Moestuintjes 2

Een super leuke actie, die hopelijk elk jaar terug zal keren. Maar of het ook de juiste tijd is om nu de actie te doen vraag ik me af. Je kan namelijk nog lang niet alles zaaien omdat het nog te koud is (ook al heb je ze eerst binnen). Het is gewoon een kwestie van geduld en wachten tot het zover is om alles te zaaien. Wij zullen jullie op de hoogte houden van het proces en wie weet hebben we heel veel groeten en fruit aan het einde!

Wie van jullie doet nog meer mee met deze actie?

Advertenties

5 gedachtes over “Albert Heijn Moestuintjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s