Handlettering DIY

Zien jullie ook vaak van die mooie quotes met mooie lettertypes voorbij komen op internet? Dat is op dit moment namelijk helemaal in opkomst en het heet handlettering. Vaak lijkt het heel erg moeilijk, maar in de praktijk valt dit reuze mee! Wil je graag weten hoe je er mee kan beginnen? Lees dan snel verder!

Begin foto

Wat heb je nodig voor je begint?
Eigenlijk heel erg weinig! Zorg dat je een goed potlood hebt, een zwarte stift of marker en wat papier of een tekenblok. Dit stift en potlood zijn afkomstig van de Hema, omdat ik die kwalitatief erg goed vindt. De potloden kun je kopen in een pakje van tien voor €1,- en de zwarte stift (met dikke en dunne punt) kosten €0.80. Het tekenblok heb ik gekocht bij de Flying Tiger voor €3,-. Ik vond het fijn om eerst te oefenen op een klein vlak van A5 formaat, mocht je graag werken op groter papier dan kun je bij de Action een A3 schetsblok kopen. Deze zal rond de €1,- kosten. En dat is het! Meer heb je niet nodig. Nu denk je misschien ‘Maar een gum en een liniaal dan?’. Nee, deze zijn bij handlettering echt uit den boze, dus die verbannen we mooi naar de bureau la!

Benodigdheden

Hoe begin je met het oefenen van de letters?
Het belangrijkste is dat jij je eigen handschrift gebruikt. Je gaat dus niet een handschrift aannemen of overnemen, je gebruikt echt alleen je eigen handschrift. Allereerst schrijf je een paar keer A, B, C en D op het papier. Dit mag best wel groot zodat je er flink mee aan de slag kan. Ook dat is iets wat bij handlettering hoort; denk out of the box en maak het groter dan groot.

Begin letters

Maar hierna begint het pas! Je gaat de letters opleuken. Zo kun je er streepjes aanzetten, een bolletje, een dubbele lijn die je in kan kleuren of juist open kan laten of je maakt een combinatie van alle dingetjes! Begin letters 2

Hierna schrijf je nog een keer A, B, C en D op maar dan met potlood! Waarom? Omdat je nu van je eigen handschrift een dikke letter gaat maken. Ook dit is heel simpel. Je trekt met de stift een lijn om de potloodlijn heen en zo krijgt de letter zijn vorm.

Dikke letters 1

Alleen is dit wel een beetje saai, dus nu is het tijd om ook deze letters op te leuken met allerlei variaties!

Dikke letters 2

Naast de “standaard” letters vinden sommige mensen het ook mooi om klassieke letters te maken, bijvoorbeeld aan elkaar geschreven. Wij hebben de volgende variant bedacht die elegant is en toch klassiek maar niet oubollig. Ook kan je letters smaller en langer maken waardoor je weer een ander effect krijgt!

Sierletters

Smalle letters

Zoals je ziet is er zoveel mogelijk, en dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat je allemaal zou kunnen maken! Je kan natuurlijk ook lettertypes nemen van bepaalde merken die je leuk vindt zoals het welbekende Disney lettertype! Maak het persoonlijk door je eigen touch er aan te geven en dan wordt het extra leuk! Het allerbelangrijkste is dat het leesbaar is voor diegene voor wie het bestemd is!! Schrijf dus niet te dicht op elkaar, en maak het niet te donker, want dan is het niet meer leesbaar.

Versiering letters

Versieringen
Handlettering bestaat niet alleen uit letters en tekst. Je kan er zoveel meer mee doen. Er worden meestal kleine doodle tekeningetjes bij gemaakt om bijvoorbeeld woorden extra op te laten vallen. Wij hebben een paar voorbeeldjes gemaakt om jullie een idee te geven. Je kan variëren van bloemen, hartjes, diertjes, huisjes, pijltjes en noem alles maar op. Echt alles is mogelijk zolang je het maar leuk vindt om te tekenen!

Versiering pijltjes

Slingers

Onze persoonlijke quotes
Wij hebben allebeide een quote uitgekozen die voor ons speciaal is en hebben hier een handlettering van gemaakt. Deze willen we heel erg graag met jullie delen!

Quote 2

I love my life because it gave me you.
I love you because you are my life.

Als je na en hoop ellende en dieptepunten de liefde van je leven ontmoet, dan staat je wereld even helemaal op z’n kop en zweef je in de zevende hemel. Je deelt al het geluk met elkaar, maar ook de minder mooie momenten waardoor je extra naar elkaar toe groeit en bijna één persoon wordt. Prachtig, een hele toekomst heb je samen voor je en je bedenkt plannen om samen oud te worden. Maar dan krijg je een nieuwsmelding op je telefoon dat er een jongen is vermoord. Eerst denk je nog “Wat erg voor zijn familie!”, maar niet veel later krijg je het bericht dat het om de liefde van je leven gaat… en dan…, dan staat je wereld helemaal stil. Alles gaat lang je heen en het besef is er niet. Het enige wat door je hoofd spookt is die ene gedachte “Dit moet een grap zijn! Hij belt mij zo gewoon op dat er niks aan de hand is en hij veilig is.“. Maar tevergeefs, dat telefoontje komt niet. Dan is er niks meer van je wereld over. Deze quote is een ode aan deze prachtige liefde, die tot op de dag van vandaag niet over is gegaan. Hij is mijn leven, voor vandaag, voor morgen, voor altijd.

Quote 1

Disney, the guilty pleasure! Dream it, wish it and do it was een spreuk die veel gebruikt werd in onder andere de Disney films. Maar deze quote hierboven vinden wij net nog wat pakkender. Ieder mens heeft dromen, daar kunnen we niet onderuit. Maar een droom zal ook altijd een droom blijven, als je op de bank blijft zitten en naar buiten kijkt afwachtende of de postbode je droom in vervulling laat gaan. Je moet er zelf voor gaan! Jij moet je dromen achter na jagen, jij moet er voor gaan zorgen dat ze uitkomen. En geloof ons, als jij in je droom gelooft dan komen ze uit!

 Wij hopen jullie een korte introductie te hebben gegeven van handlettering en dat jullie enthousiast zijn geworden om er zelf ook mee aan de slag gaan! Natuurlijk hoef jij je niet te houden aan alleen handlettering op papier. Het kan namelijk op elk oppervlak, zelfs op glas!
Lijkt het jou leuk om er mee aan de slag te gaan?

P.S. Heb je dit artikel al gelezen?

 Mijn washitape collectie!

Advertenties

15 gedachtes over “Handlettering DIY

  1. Pingback: Q and A | SoBeautyWomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s