Internationale vrouwendag

Het is vandaag 8 maart en dat betekent dat het internationale vrouwendag is!!

Internationale vrouwendag

Al een tijdje staan de mannen en vrouwen, figuurlijk, op één lijn. In de praktijk kunnen we hier een lange discussie over voeren, maar wij als vrouwen laten ons natuurlijk niet kennen! Nog niet zolang geleden hadden wij, de vrouw, geen enkel recht. Niet eens het recht om te stemmen. Wij waren alleen goed achter het fornuis en voor de was. Iets wat wij ons nu misschien helemaal niet meer kunnen voorstellen, maar het was toch echt zo.

Vrouwendag 2

In de jaren ’70 van de negentiende eeuw, was het Aletta Jacobs die de allereerste vrouw was die studeerde en in 1879 officieel arts werd! Wat een hoogtepunt in het feminisme, maar helaas werd het helemaal niet leuk onthaalt in Nederland en België. Het ging zelfs zover dat één van haar broers haar dood verklaarde. Tot in de jaren ’60 van de twintigste eeuw was het heel normaal dat wanneer een vrouw ging trouwen, ze haar baan verloor. Ze moest namelijk voor het huishouden zorgen, de kinderen opvoeden en haar man tevreden houden.

Vrouwendag 1

Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd, of nouja verleden tijd? Nog steeds kan het voorkomen in bepaalde sectoren dat de voorkeur naar de man gaat in plaats van naar de vrouw. Wij denken dat dit de komende tijd dan ook wel zo zal blijven helaas. Maar vrouwen komen gelukkig al wel steeds in hogere functies! We hebben tegenwoordig het kiesrecht, we mogen studeren wat wij graag willen en we mogen onze stem laten horen! Of het ook altijd fijn is om vrouw te zijn, betwijfelen we want die helse pijn elke maand vergeten we liever. Maar dat hebben we er graag voor over om wat het ons op kan leveren, namelijk een prachtig kind! En het “make-uppen”, shoppen, kletsen etc willen we natuurlijk ook voor geen goud missen!

Wij wensen jullie een hele fijne internationale vrouwendag! Geniet van het vrouw zijn!

Who run the world?!
GIRLS!

Advertenties

4 gedachtes over “Internationale vrouwendag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s