The boxer braids

Dé nieuwe haartrend voor dit voorjaar zijn toch wel echt the boxer braids! Misschien ken je ze wel van Kim Kardashian, die hier vaak mee te zien is (zie afbeelding!).

Kim K The Boxer Braids

Oorsprong
Deze trend heeft Kim uiteraard niet zelf bedacht. Al jaren lang zijn deze vlechten te zien in de boxring. De boxer braids blijken namelijk de enige manier te zijn, waarop je lange haar op een strakke manier naar achteren blijft zitten. Volgens bokster Aleide Lawant is er niet veel keuze voor vrouwelijke boksers: ‘Je draagt boxer braids of je moet je haar afscheren.’.

De vlecht
Echter blijkt het maken niet zo makkelijk te zijn. Je begint met een perfecte middenscheiding waarna je het haar verdeeld in twee helften. De vlecht moet boven op het haar komen te liggen. Daarom vlecht je niet over elkaar maar onder elkaar. Op deze manier krijg je een hele strakke vlecht.

Zou je het graag zelf willen leren? Bekijk dan eens de volgende tutorial: Kim K Braids

Boxer braids 1 Boxer braids 2

Mening
Voor mijn gevoel was dit ook een trend toen ik klein was, alleen kan ik me dat niet meer heel erg bewust herinneren. Ik weet nog goed dat toen ook veel meisjes strak ingevlochten vlechtjes hadden. Een vlecht vind ik altijd wel erg mooi, zeker bij lang haar, en zeker met de vele combinaties en variaties die er mogelijk zijn! Maar dit zou ik niet elke dag gaan dragen. Persoonlijk vind ik dat mijn eigen haar niet lang genoeg is om boxer braids te dragen!

Wat vinden jullie van deze nieuwe haartrend?

Advertenties

10 gedachtes over “The boxer braids

  1. Leuk artikel!
    Zelf heb ik de boxer braid gemaakt bij mijn zusje met lang haar en mijn moeder met lange Bob. Bij mijn zusje lukte het inderdaad veel beter, maar toch had het wel wat bij allebei.

    X Mea

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s