Valentijn DIY

Zondag is het weer zover, dan is het 14 februari en dat betekent natuurlijk Valentijnsdag! Wil jij je vriend/vriendin graag iets persoonlijks geven? Misschien is het volgende idee dan wel iets voor jou!

11

Benodigdheden

  • Vouwpatroon doosje (te downloaden via Homemade gifts made easy)
  • Versierspulletjes zoals karton, lint, bloemen, glitters etc.
  • Papier in de kleur die jij wil, voor de kaartjes.
  • Een gewone schaar
  • Kartelscharen (mocht je die hebben)
  • Lijm
  • Liniaal of geodriehoek

01

Stap 1
Allereerst ga je het doosje maken. Je kan hem printen op elke kleur die jij maar wil. Ik heb roze papier gebruikt, wat verkrijgbaar is bij de Action, met de dikte van een printpapier. Mocht je een printer hebben waar je ook dikker papier in kan doen, dan zou ik je aanraden om het daarop te printen. Dat geeft net iets meer stevigheid.

02

Nadat je het doosje geprint hebt, ga je hem uitknippen. Zoals je kan zien moet je ook bij het hart een stukje inknippen. Knip niet te ver, anders past het niet meer in elkaar.

03

Nu is het tijd om de lijnen te gaan vouwen. Ik heb dit gedaan door een geodriehoek over de lijn te leggen en dan met de schaar er langs te gaan. Zo maak je een soort inkeping en kun je het gemakkelijk vouwen.

04

05

Nu kun je het doosje in elkaar vouwen en de plakranden vastplakken en klaar is je doosje!

06

07

Stap 2
Eigenlijk is je doosje nu helemaal klaar en kun je deze stap overslaan. Toch vind ik het doosje nog niet zo mooi en zelfs een beetje saai. Ik heb er voor gekozen om de zijkant te beplakken met een patroon. Deze is te vinden in de patroonboeken die te koop zij bij de Action. Voor de bovenkant koos ik voor een glitterlijm en kleine zilveren hartjes. In het hart kun je de naam van je geliefde schrijven, of een (kleine) persoonlijke boodschap.

12

Stap 3
Nu is het tijd om de kaartjes te maken! Je kan er voor kiezen om één kleur karton/papier te nemen of meerdere kleuren. Ik heb het, voor dit voorbeeld, bij een felroze kleur gehouden. De kaartjes moeten in het doosje passen, dus kijk goed hoe groot ze kunnen zijn. De randen heb ik geknipt met verschillende kartelscharen.

09

Nu kun je op elk kaartje een persoonlijke of lieve boodschap schrijven. Bijvoorbeeld wat je waardeert aan je geliefde, waar je trots op bent, wat je zo lief aan je geliefde vindt of een mooie herinnering van jullie samen.

10

Stap 4
En klaar is je Valentijnsdoosje met persoonlijke boodschappen voor je geliefde! Natuurlijk kun je dit ook voor een goede vriend of vriendin maken. Je kan je eigen draai er aan geven door bijvoorbeeld snoepjes of een cadeautje er bij te doen!

11

 

Wat ga jij maken voor je Valentijn?
Deel je leuke creatie met ons!

Advertenties

8 gedachtes over “Valentijn DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s