Is nagellak slecht voor je gewicht??!

Afgelopen week lazen wij een artikel op http://www.ze.nl dat er een onderzoek is geweest, waaruit bleek dat nagellak een dikmaker is. Huh? Lezen we dat nou goed? Van nagellak word je dik?

Nagellak

Het onderzoek
Volgens een studie, dat is uitgevoerd door The Duke University, is er een element in nagellak wat er voor kan zorgen dat je gewicht stijgt. Het blijkt dat er in sommige nagellakmerken het ingrediënt TPHP is toegevoegd. Dit ingrediënt wordt ook wel trifenylfosfaat genoemd. Het is zelfs gebleken dat twaalf uur na het aanbrengen van de nagellak de sporen van TPHP in je bloed te vinden zijn. Nadat het lichaam trifenylfosfaat heeft afgebroken, blijkt dat de hoeveelheid difenylfosfaat verzevenvoudigd is.

Maar waarom zit er TPHP in nagellak vraag jij je misschien af. Het wordt in de nagellak gedaan om de lak flexibeler en duurzamer te maken, waardoor het langer houdbaar is. Alleen wat vind je er van dat TPHP ook terug te vinden is in de kunststofindustrie en in brandwerend schuim wat ook te vinden is in meubelen.

Volgens het onderzoek, kan TPHP er voor zorgen dat het normaal functioneren van je hormonen kan worden verstoord, een hormoonontregeling dus. Ze hebben het ook getest bij dieren, en daaruit blijkt dat zij onregelmatigheden hebben in de groei en in de voortplanting.

Het gaat overigens om de volgende merken: Sally Hansen, Maybelinne, Essie, OPI, Revlon, Milani en Wet ‘N Wild.

Onze mening
Wij snappen dat er zulke onderzoeken gedaan worden, en dat zal in de toekomst ook altijd zo blijven. Alleen vinden wij het een beetje onzin, dat je er dik van wordt en dat het uitgerekend alleen bij die merken terug te vinden is. Overigens vinden wij ook dat je in elk product wel iets kan vinden, wat ergens schadelijk voor kan zijn. Dit kan op zowel de lange- als de korte termijn. Wij gaan er niet minder nagellak om gebruiken en blijven gewoon onze nagels lakken en verzorgen!

Wat vinden jullie van het onderzoek? Ga je nu ook minder je nagels lakken? 

Advertenties

13 gedachtes over “Is nagellak slecht voor je gewicht??!

 1. Dit is echt niet iets om gewoon niet meer over na te denken.Een hormoonontregeling moet je niet onderschatten. Dat brengt een hoop nare klachten met zich mee. Niet iedereen hoeft hier meteen erg last van te hebben maar ik ga echt minder nagels lakken nu ik dit lees. Hand en nagelverzorging slip ik niet maar ik ga wel beter onderzoeken wat ik nou eigenlijk op mijn nagels lak. Bedankt voor dit artikel,interessant onderwerp maar wie weet kan je er nog een vervolgartikel over maken?

  Liked by 1 persoon

  • Geen dank. Als er meer informatie over komt zullen wij er zeker nog een artikel over maken! Persoonlijk heb ik zelf al zo veel dat ik me hier niet te druk om maak, extra kilo’s maken mij niet zo veel uit. Ik kan zeker begrijpen dat jij wel je maatregelen neemt, kan nooit kwaad natuurlijk :).

   Like

 2. Apart dat het juist niet de goedkoopste merken zijn die genoemd worden (of ze hebben de goedkopere merken gewoon niet getest, want om nu ALLE merken nagellak te testen is waarschijnlijk te duur of teveel werk…).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s