Warme Truiendag!

Vandaag is het Nationale Warme Truiendag! Nederland heeft vreemde nationale dagen, maar deze konden we niet aan onze neus voorbij laten gaan! Wil je weten wat het inhoudt en wat onze top 5 is van warme truien? Lees dan snel verder!

Logo warme truiendag

Nationale warme truiendag
Klimaat Verbond Nederland en Greenchoice hebben de Nationale Warme Truiendag geïntroduceerd. Deze dag staat echter niet in het teken van de warme trui. Het gaat juist er om, om de energieverspilling tegen te gaan. Aan iedereen wordt dan ook gevraagd om vandaag de verwarming wat lager te zetten en een warme trui aan te trekken voor warmte. Er is berekent dat je per graad dat je de verwarming lager zet, je 6% CO2 minder uitstoot! Dat is nogal een percentage!

Elk jaar is er ook dé trui van het jaar. Dit jaar ziet de trui er zo uit:

Trui 2016

Credits: Foto: Eva Broekema

Waar moet een lekkere warme trui, volgens ons, aan voldoen?
Wij vinden het natuurlijk heel erg belangrijk dat een trui warm is, want wij houden absoluut niet van de kou! Maar ondanks dat hij warm moet zijn, moet de trui niet verstikkend werken. Daarbij vinden wij het heel erg fijn als de trui een beetje oversized is, niet teveel maar precies goed. Dan kan je lekker weg kruipen in de trui, met een warme kop thee! Hoe fijn is dat?! En als laatste vinden wij het heel erg belangrijk dat de trui van een lekker stofje is gemaakt, een beetje ‘zacht’ en aaibaar in plaats van een harde, stroeve top.

Top 5 truien

1. Tom Tailer Denim, €28.00

Trui 1

Wij hebben voor deze trui gekozen, omdat hij niet strak op je huid zit. Hij is niet heel erg oversized maar valt losjes op je lichaam. Daarnaast is de trui gemaakt van een zacht stofje, wat natuurlijk heerlijk zit met deze koud dagen! Het patroon wordt mooi verbroken door het grote zwarte hart op de voorkant!

2. Nikki, €69.95

Trui 5

Dit is één van de truien die Nikki Plessen heeft ontworpen en heeft opgenomen in haar kledingcollectie, genaamd “Nikki”. Wij vinden de opdruk erg leuk, en heel erg bij het thema beauty passen! Ook lijkt de trui lekker warm te zijn, met heerlijke lange mouwen, die goed aansluiten.

3. ONLYLOVE, €34.95

Trui 2

Hoe leuk is deze trui?! Wij vinden hem helemaal geweldig! Oversized, aan de achterkant langer dan aan de voorkant en de mouwen sluiten nauw aan bij je polsen. Dit is fijn omdat er dan geen koude lucht door de opening blaast. De trui is samengesteld uit viscose (trayon) en uit katoen, heerlijk zacht dus. De opdruk is super leuk, hartstikke positief en de stippen maakt het enorm schattig! Wij willen er zo in wegkruipen.

4. Kenzo sweater, €210.00

Trui 4

Wauw! Oké, we weten het. De prijs is een beetje aan de hoge kant, maar we móesten deze trui in onze top vijf hebben staan! De felle kleur, de prachtige opdruk en de vorm van de trui maakt hem echt super! Deze trui heeft de naam “statement sweater”. En dat is wel duidelijk. Want met deze trui zet je wel echt een statement neer!

5. 8MM, €19.99

Trui 3

Last but not least, hello gorgeous! Dit is weer echt een trui waar wij in willen wegkruipen. Door deze een maatje groter te kopen, valt hij oversized maar niet te veel. De mouwen sluiten nauw aan, wat de warmte lekker binnenhoudt! De tekst is super leuk gekozen en kan bij iedereen een smile op het gezicht toveren.

Aan welke eisen moet jou ultieme trui voldoen? En doen jullie ook mee met de nationale warme truien dag?
Let us know!

 

Advertenties

13 gedachtes over “Warme Truiendag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s