Zelf sneeuwkristallen maken voor op je raam (DIY)

Ondanks dat de temperaturen hoog zijn en het soms al lente lijkt, hebben wij toch nog een winterse DIY voor je! Hoe maak je, met een paar simpele materialen, sneeuwkristallen/ijskristallen die je op je raam kan plakken? Lees snel verder!

Eindresultaat 1

Benodigdheden

  • Glasverf (Action, rond de €2.00)
  • Afbeelding van de omtrek van sneeuwsterren (Pinterest, Google)
  • Één lamineerhoes
  • Keukenrol

Benodigdheden

Stap 1
Allereerst doe je het A4 vel met ijskristallen tussen de lamineerhoes. Het maakt niet uit welke kant boven ligt. Denk je dat het papier gaat bewegen terwijl je aan de slag gaat, maak het dan even vast met een paperclip. Haal de lamineerhoes NIET door een lamineerapparaat.

Omtrek in lamineerhoes

Stap 2
Dan kan je beginnen! Druk voorzichtig in de tube met glasverf tot er een klein beetje uit komt, en ga dan over de lijnen van de ijskristallen. Blijf ondertussen in de tube drukken, anders komt er natuurlijk niks meer uit. Als je te hard in de tube knijpt, komt er vrij veel uit. Omdat de verf van zichzelf nog een beetje uit loopt kan het dan al snel te dik worden. Houdt hier dus rekening mee.

Stap 1 blauw  Stap 1 zwart

Stap 3
Zoals je op de foto ziet is er in het midden een groter gedeelte wat gevuld moet worden. Maak eerst de buitenrand, en vul daarna het midden. De buitenrand zal dan al iets harder zijn waardoor het middelste stuk niet uitloopt.

Stap 2 invullen

Stap 3 klaar zwart

Stap 4
En dan zijn de ijskristallen klaar! Het is nu heel belangrijk om ze heel goed te laten drogen. Ik heb er voor gekozen om op safe te spelen, en heb ze 24 uur laten drogen. Voordat je de ijkristallen van de lamineerhoes af gaat halen kun je met een satéprikker er zachtjes in prikken, om te kijken of ze droog zijn of niet. Op de onderste foto zie je dat ik het A4 velletje er uit heb gehaald. Helaas is één sneeuwkristal een beetje uitgelopen, maar dat mag de pret niet drukken! Om ze van de lamineerhoes af te halen, heb ik een schilmesje gebruikt. Heel voorzichtig leg je het mesje eronder en schuif je die onder de sneeuwkristal door zodat hij losraakt. Dit kan je natuurlijk ook met je handen doen als je dat makkelijker vindt.

Stap 3 klaar Stap 3 zonder wit papier

Eindresultaat
Tadaaa! Klaar is kees! Maak ze een klein beetje nat aan de achterkant en dan kan je ze op je raam plakken en haal je de winter echt in huis!

Eindresultaat 2

Advertenties

4 gedachtes over “Zelf sneeuwkristallen maken voor op je raam (DIY)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s