Keuze van de maand!

Welke keuze ga jij maken

Iedere maand komt er een blogpost online met daarin een keuze. Je moet het één of het ander kiezen, er is geen middenweg. Deze keuze zal vaak te maken hebben met beauty, maar dit kan ook zo een ander onderwerp zijn! Wil je de keuze van deze maand weten?! Lees dan snel verder en laat natuurlijk ook je mening achter!

Stelling maand januari

Oh jeej, we hebben het ons zelf ook moeilijk gemaakt. Aan de ene kant mag je nooit meer make-up dragen, en aan de andere kant mag je dat wel, alleen is het dan een jaar over de houdbaarheidsdatum. Wij bloggen tenslotte ook over beauty, maar of we jullie nou reviews willen voorschotelen over producten die minimaal een jaar over de datum zijn? Lijkt ons niet heel erg fris. Het gaat tenslotte wel om je gezicht en dat is het eerste wat mensen zien, je eerste indruk laat je daarmee achter. Je wilt graag dat je goed overkomt, en dat je gezicht er dus goed en gezond uit ziet. Om te kijken hoe slecht make-up nou eigenlijk is dat over de datum is, zijn wij even op het internet gaan speuren. Het blijkt dat lipgloss in tegenstelling tot lipstick een jaar na de datum nog goed te gebruiken is, maar dan moet je wel het borsteltje goed schoon maken. Omdat een lipstick gemaakt is van was, neemt het heel snel bacteriën op en droogt het uit. Van mascara is het algemeen bekend dat het een bron voor bacteriën is, en ze ongeveer drie maanden mee gaan. Daarna zijn ze vaak al uitgedroogd. Mocht je hem dan nog wel willen gebruiken, dan is er een kans dat je een ontsteking oploopt. Dat kan dus al ná 3 maand, laat staan na een jaar!! Om je gezicht een egale look te geven gebruiken we natuurlijk vaak foundation. Het blijkt dat je de vloeibare variant zo’n zes maanden kan gebruiken, en de poedervariant maximaal een jaar. Wil je het langer gebruiken? Dan loop je de kans dat je huid gaar irriteren en je uitslag kan gaan krijgen. 

Uiteindelijk moeten we dan toch echt een keuze maken: Wil je het risico lopen op irritaties in je huid? Of ga je voor een stralendere huid maar zonder make-up? Wij kiezen dan toch wel, met pijn in ons hart (en onzekerheden) voor nooit meer make-up dragen. Het risico voor allergische reacties en infecties is te groot, en zeker met een gevoelige huid. Héél erg jammer because we love make-up maar je huid is toch wel belangrijker. 

Tip: Mocht je make-up een andere kleur krijgen, gaan ruiken/stinken of uitdrogen? Dan heeft het zijn beste tijd wel gehad. Dat zijn de meest voorkomende tekenen dat de houdbaarheidsdatum toch echt is verstreken en het tijd is voor een nieuwe! 

Voor welke keuze zouden jullie gaan en waarom?
Let us know!

Advertenties

17 gedachtes over “Keuze van de maand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s