FA deodorant review

Een tijdje geleden mochten wij een prijs winnen van FA! Natuurlijk willen we jullie graag laten weten wat wij vinden van deze producten!

Glamorous en oriental moments deodorants

In het pakketje zaten drie producten: Oriëntal Moments deodorant, Oriëntal Moments douchegel en Glamorous Moments deodorant! Allereerst viel het ons meteen op dat de verpakking er heel erg mooi uitziet en past bij de namen die zijn gegeven aan de collecties.

Oriëntal Moments
Desert Rose Sandalwood Scents
Desert Rose is van nature afkomstig uit de droge gebieden in Oost-Afrika. Tegenwoordig wordt de desert rose ook aangeplant in andere delen van Afrika en in Azië. Sandal wood, ook wel Sandelhout genoemd, bestaat uit een aantal soorten. Welke wordt gebruikt is niet bekent. Waarschijnlijk zijn de Sandalwood Scents die door FA gebruikt wordt afkomstig van de boomsoort Santalum Album. Deze werden vroeger verplant in Timor en Soemba waar Nederland plantages had. Tegenwoordig zijn er ook plantages in India. De Santalum Spicatum wordt geplant in Australië en in Hawaï zijn de Santalum Ellipticum en Santalum Paniculatum te vinden. Vroeger werd het hout vooral gebruikt voor de bestrijding van geslachtsziekten. Dit duurde totdat de penicilline in beeld kwam. Penicilline was goedkoper om te maken en ook goedkoper om in te kopen voor andere landen, Sandalhout was namelijk erg duur.

Misschien komt sandelhout je dan ook bekent voor. Het hout wordt tegenwoordig voor hele andere doeleinden gebruikt, en niet voor geslachtsziekten. Het hout wordt onder andere vermalen en geperst tot wierookstokjes maar ook kan er een etherische olie uit gewonnen worden, die weer in veel parfums worden toegepast. Dit is ook waarom de olie zo duur is. Er zijn namelijk veel planten nodig voor een kleine hoeveelheid olie

Oriental moments

Onze mening
Het is een hele frisse geur, die blijft hangen. Vooral bij de douchegel ruik je goed dat de geur zoet is, maar zeker niet overheersend is. De geur doet ons denken aan een oosterse, hammam geur. Echt heerlijk! Het fijne is ook zeker dat ze geen witte strepen achterlaten.

Glamorous Moments
Precious scent
Ook in deze deodorant zit een prachtige bloem; de zwarte orchidee! Het verhaal gaat dat deze bloem dé sleutel is tot de eeuwige jeugd! Dat is altijd een goed teken toch?! De zwarte orchidee is afkomstig uit Mongolië maar is tegenwoordig, net als vele andere soorten orchideeën, in vele landen te zien waar hij groeit op rotsen, in of rond bomen, in laagvlakten of hooggebergten. Zelfs in hele gouden gebieden en in de vochtige regenwouden kunnen ze overleven!

 

Onze mening
Het is een heerlijke geur, die sterker en zwaarder ruikt dan Oriëntal Moments. Een  luxueuze geur! Wij zouden deze geur meer koppelen aan een avond geur dan aan een daggeur. Juist doordat hij zwaarder is, is de geur sterker. Bij Oriëntal Moments kon je de zoetheid wel ruiken, maar was niet overheersend. Bij deze is dat toch wel anders. De geur is veel zoeter, en neigt tegen het overheersende aan.

Glamorous moments deodorant

Eindoordeel
Het zijn beide echt heerlijke geuren, maar als wij een favoriet moeten aanwijzen dan gaan we voor Oriëntal Moments. De geur van de desert rose doet je wegdromen naar het verre oosten. Fa geeft aan dat het een nieuwe ‘fresh formula’ betreft. Dit houdt in dat de geur 48 uur blijft ‘hangen’. Echter hebben wij dit niet getest omdat wij elke dag een frisse douche nemen. Maar het klopt wel dat je de geur lang blijft ruiken. Ook zeker een pluspunt is dat de deodorant geen witte strepen achterlaat! Ook zeker de douchegel is heerlijk om te gebruiken. Als je na het douchen je aankleed kan je de geur nog op je huid ruiken. Het geeft je een fris gevoel. Al met al geven wij de twee geuren een dikke 8!

Mocht je de geuren ook willen kopen, dan kan je terecht bij o.a. de Kruidvat!
Daar zijn ze op dit moment namelijk te koop voor maar €1,00!!! Dat is nog eens een koopje!

Advertenties

6 gedachtes over “FA deodorant review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s