Review Battle on the dancefloor!

Dance, dance, dance was dé danssensatie van vorig jaar, maar dit jaar is er een nieuw programma met een nieuw concept, genaamd Battle on the dancefloor! Ben je benieuwd wat wij van de eerste aflevering vonden? Lees dan snel verder!

Battle on the dancefloor

Battle on the dancefloor
In dit programma zijn het geen solo dansers meer die tegen elkaar strijden, maar zijn het juist de dance crews die het tegen elkaar opnemen op de dansvloer! Het is, zoals Dennis Weening zegt, een speciale dansvloer. Want niet alleen nemen de crews het tegen elkaar op, ze nemen het ook op tegen dé dansvloer! Mocht een crew een battle verliezen, dan wordt de dansvloer kleiner waardoor ze minder ruimte krijgen om te dansen. Dennis Weening: “De dansers moeten dus álles uit de kast halen om hun dansoppervlakte te behouden. Ik kijk er ontzettend naar uit”. 

De dance crews dansen voor een jury, die bepaalt of de dansvloer kleiner zal worden of juist niet. De jury bestaat dan ook uit grote namen: Dan Karaty, Pip Pellens en Timor Steffens. Laatst genoemde is niet alleen jury lid voor het programma, maar ook artistiek leider van het programma. Timor bedacht een aantal belangrijke elementen die we tijdens de shows terug kunnen zien.

Iedere show bestaat uit een aantal rondes. In ronde één laten de crews aan het publiek zien wie ze zijn én waar ze goed in zijn. Om vervolgens in de tweede ronde te dansen met bijzondere objecten. Timor: “De challenge mag hun dans niet beperken. De act moet er juist beter van worden. Dan ziet de jury gelijk hoe goed een crew is. Wat ik echt wil zien is hoe creatief dansers zijn en of ze echt alles uit de kast hebben gehaald om iets neer te zetten met risico’s en uitdagingen.”. Ronde drie zal in het teken staan van de solo battles. Uiteindelijk zullen de twee overgebleven dance crews het tegen elkaar opnemen in de dance-off. Deze ronde zal in het teken staan van de speciale dansvloer! Dansen voor je leven, anders wordt je vloer kleiner.

Bron interview Timor

Review
De verwachtingen waren zeer hoog! Dit kwam vooral door de specatulaire reclame filmpjes die al een paar weken worden uitgezonden. Één van ons is echt opgegroeid met dansen, en heeft zich ook bevonden in het danswereldje, de ander vind het prachtig om te zien, om er artikelen over te lezen maar het dansen zelf graag aan een ander overlaat. Maar wauw, wat is dit een AMAZING show!! De verschillende rondes, de puntentelling met een goede beargumentatie, maar vooral de verschillende ‘show elementen’ zijn echt wauw en het dansniveau ligt écht heel erg hoog!

Aan de eerste show lieten drie crews hun danskunsten zien: No escape, We move different en DJC. Na een spannende strijd kwam de overduidelijke winnaar naar voren! Tevens ook écht onze favoriet* van deze aflevering. Wat een prachtige danselementen lieten zij zien in zowel een choreo als in een improvisatie. Want even serieus, dansen op een oxboard?! Een fantastisch onderdeel van het programma; dansen met een attribuut! Maar toch steekt de Dance Off er echt met kop en schouders boven uit. Het element dat je moet dansen voor je leven, want anders wordt de dansvloer kleiner is zo geniaal bedacht! De battles gaan hard tegen hard, je ziet de crews elkaar echt uitdagen en er voor vechten.

Als wij een cijfer mogen koppelen aan de show dan geven we minimaal een 9.5! De verschillende rondes zijn allemaal super leuk bedacht, zo laat je alle krachten van de crews duidelijk naar voren komen. Wij vinden wel dat het duidelijk is dat Timor en Dan echt leven voor dans, en dat Pip nog niet zolang jurylid is. Maar dit mag de pret dan ook zeker niet drukken, want ze vullen elkaar goed aan. Wat ons betreft ook écht een terechte winnaar*.  Ze lieten al vanaf het begin duidelijk merken dat ze gingen voor de eerste plaats in deze aflevering om door te stromen naar de halve finale. Ze hebben alles laten zien en alles gegeven, heel mooi om te zien!

Na onze zeer enthousiaste tweet over de show, gaf Timor de volgende leuke reactie, die we graag met jullie willen delen!

Reactie Timor

Wil je volgende week ook kijken? Kijk dan op woensdag, om 20.30 naar RTL5!
* Wij vertellen niet wie gewonnen heeft ivm spoiler alert voor de mensen die de aflevering nog niet hebben gekeken.

Heb je ook naar Battle on the dancefloor gekeken?
Wie was of is jou favoriet en wat vond je van het programma?

Advertenties

3 gedachtes over “Review Battle on the dancefloor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s