Blue monday en masker review!

Oh jeej, vandaag is het Blue Monday! Om de meeste deprimerende dag van het jaar goed door te komen, kun je natuurlijk heerlijk gaan ontspannen! Wij geven op deze, zogenoemde, depri-maandag een review van het Dode zeeklei masker van Dr. Van der Hoog.

Dode zeeklei masker Dr Van der Hoog2

Blue Monday
Voor het elfde jaar op rij ‘vieren’ we op de laatste maandag van januari dat het de meest deprimerende dag van het jaar is, namelijk Blue Monday. In 2005 was er een Britse psycholoog, Cliff Arnall. En hij bedacht, naar eigen zeggen, een wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, weemoedig of neerslachtig voelen. Volgens Arnall heeft dat te maken met het feit dat goede voornemens zijn mislukt en vakantie ver weg lijken te zijn. Maar er speelt meer mee. Arnall stelt dat het ook komt doordat de dagen nog vrij kort en donker zijn, én dat voor veel mensen maandag de eerste dag van de werkweek is. Ondanks dat hij veel kritiek kreeg, is de ‘traditie’ wel in stand gehouden en krijg Blue Monday nog elk jaar veel aandacht.

Masker
Maar wat is nou het fijnste om te doen om de meest deprimerende dag van het jaar? Precies! Ontspannen. En hoe kan je beter ontspannen dan met een heerlijk masker? Wij hebben gekozen voor het dode zeeklei masker van Dr. Van der Hoog. Een wel bekend merk! Het masker is voor alle huidtypen geschikt en werkt zowel reinigend als ontspannend. Dat klikt natuurlijk helemaal perfect!

Het masker is rijk aan mineralen en zorg voor een intensieve zuivering van je huid. Het reinigt de poriën diepgaand en verzacht. Daarnaast beleef je een natuurlijke aromatische geur!

Ingrediënten

Review
Het masker is vrij dik, maar goed vloeibaar om aan te brengen. Het is aangebracht met de True spirit maskerkwast die verkrijgbaar bij de Kruidvat is voor €1.99. Het smeert heel goed uit over je gehele gezicht. En je ruikt ook meteen de geur. Op internet is te lezen dat veel de geur niet fijn vonden, maar op mij kwam de geur heel fris over. Het doet je denken aan de zee.

Op de verpakking wordt vertelt dat je een ruime hoeveelheid van het kleimasker aan kan brengen op je huid, om deze vervolgens 10 tot 20 minuten in te laten werken op je huid.

Dode zee klei masker

Na vijf minuten voel je dat het kleimasker zijn werk doet en voel je dat je huid een beetje begint te prikkelen. Echter word het masker niet hard, wat ik eigenlijk gewend ben van zo’n masker. Na twintig minuten, de maximum tijd, is het kleimasker nog vrij nat. Hierdoor leek het alsof het masker niet in wil trekken. Twintig minuten later, dus al 40 minuten!, voelde het nog vrij nat aan maar heb ik het er af gehaald met lauw water.

Het eindresultaat was erg fijn. De huid voelde heel fris en zacht aan, en het bleek dus dat het kleimasker zijn werk goed heeft gedaan! Je huid is de eerste vijf minuten een beetje rood, maar dit trekt vanzelf weer weg.

Dode zee klei masker after

Al met al een heel erg fijn masker om Blue Monday mee te doorstaan! Je huid krijgt er een boost van en je wordt zelf heel ontspannen! Het masker is verkrijgbaar bij de BigBazar en de Action voor €0.99, of bij de Kruidvat voor €2.29!

Wat zijn jullie tips om Blue Monday te overleven en meer te ontspannen?

Advertenties

4 gedachtes over “Blue monday en masker review!

  1. Pingback: Yves Rocher masker review | SoBeautyWomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s