Auteur: Helen Vreeswijk

Carry Slee, Francince Oomen, Jacques Vriens, Paul van Loon. Allemaal bekende Nederlandse auteurs die, vrijwel, iedereen kent. Helen Vreeswijk is ook een auteur die zich, volgens ons, bij dat rijtje mag voegen. Na het lezen van het boek “Eerwraak” zijn wij helemaal verkocht! Ben je benieuwd wat wij vinden van haar boeken? Lees dan snel verder!

Boeken Helen Vreeswijk 1

Wie is Helen Vreeswijk?
Helen werd geboren in Den Haag op 1 maart 1960. Als klein kind had ze twee grote dromen: bij de politie werken én schrijfster worden. Doordat ze dyslectisch was, dacht ze dat haar laatste droom nooit werkelijkheid kon worden. Op haar zeventiende ging ze werken als vingerafdrukdeskundige bij de Centrale Recherche Informatiedienst en bij Bureau Halt. Vervolgens ging ze aan de slag bij de recherche in Tiel. Tijdens haar werk bij de CRI mocht ze een keer iets schrijven voor de kinderpagina in het persooneelsblad. Dit smaakte meteen naar meer, waardoor ze een cursus kinder- en jeugdliteratuur is gaan volgen. Uit haar werk haalde zij alle inspiratie om over te gaan schrijven. Elke dag maakte Helen wel iets spannends mee en dat verwerkte zij steeds in haar verhalen. Vandaar ook de volgende uitspraak van Helen: “Een verhaal schrijven over een jongen die een meisje ontmoet en dat is het dan, dat is niks voor mij. Ik wil graag meer spanning en actie!”. En wij kunnen jullie vertellen; dát is haar zeer goed gelukt! Sinds 2010 is ze fulltime schrijfster. “Bij de politie heb je geen baan van negen tot vijf, dat werd steeds lastiger te combineren met mijn schrijversschap. Gelukkig heb ik door de jaren genoeg meegemaakt in mijn politiewerk om nog veel meer verhalen te kunnen schrijven.”

Helen Vreeswijk

Afbeelding: Google Afbeeldingen, zoekterm ‘Helen Vreeswijk’

Haar boeken
Toen Helen had besloten haar ervaringen op te schrijven in verhalen, schreef ze verhalen voor kinderen van 10/11 jaar oud, maar hier was ze niet meteen succesvol mee. In 2004 kwam haar grote doorbraak met Loverboys. Het boek werd enthousiast ontvangen door zowel de jongeren als door de kenners. Alle misdaadverhalen die Helen na het grote succes van Loverboys is gaan schrijven, zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen die ze zelf heeft meegemaakt tijdens haar werk.

Ze schreef de volgende misdaad verhalen:
2004 – Loverboys
2006 – De stalker
2007 – Overdosis
2007 – Chatroom
2008 – Eerwraak
2009 – Ontvoerd
2010 – Leugens
2010 – Over the edge (samen met Dirk Bracke)
2011 – Judas
2012 – Zwijgplicht
2013 – Promille
2014 – De kick
2015 – Bloedbroeders

Boeken Helen Vreeswijk 4 Boeken Helen Vreeswijk 2

Onze review
Wij vinden haar boeken echt heel fijn om te lezen. Door de duidelijke en heldere manier van schrijven is alles heel begrijpelijk en lees je de boeken in één ruk uit. Ze trekt je echt in het verhaal, waardoor je steeds meer te weten wilt komen over het verhaal. Het is mooi om te merken hoe zij haar ervaringen als rechercheur op papier weet te zetten. Het leuke is dat Helen ook echt vanuit verschillende perspectieven schrijft. Je leest hetzelfde verhaal dus vanuit de verschillende personen en dat maakt het echt dynamisch. Het is ontzettend interessant en je blijft gedurende het hele verhaal telkens benieuwd hoe het verder zal gaan. De verhalen zijn vaak ook erg verrassend. Het is meestal niet wat het lijkt! Elk verhaal is ook echt weer anders en je krijgt steeds een kijkje achter de schermen bij een politieonderzoek. Dit is heel leuk en het maakt de verhalen ook erg bijzonder, omdat je weet dat het waargebeurde stukjes zijn. Ik met mijn Rechten opleiding en enorme passie voor strafrecht vind dit natuurlijk al helemaal geweldig, als ik heel eerlijk ben!

Zelf hebben wij al veel boeken van haar in ons bezit, namelijk ‘Loverboys’, ‘De stalker’, ‘Overdosis’, ‘Eerwraak’, ‘Leugens’, ‘Ontvoerd’, ‘Judas’, ‘Zwijgplicht’‘De kick’ en ‘Bloedbroeders‘. Het is voor ons alleen ontzettend moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Elk boek is uniek, met zijn eigen verhaal en eigen karakters. Elk boek is het lezen dan ook meer dan waard!

Boeken Helen Vreeswijk 3

Heb jij ook boeken van Helen Vreeswijk gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?
Of naar welk boek ben je het meest benieuwd en ga je die ook echt lezen?
Let us know!

Advertenties

4 gedachtes over “Auteur: Helen Vreeswijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s