Sneeuw!! Oh… en ijzel

Code oranje, code rood en uiteindelijk hebben we zelfs code violet in Nederland! Dit betekent dat het levensgevaarlijk is om de weg op gaan. Scholen, ziekenhuizen en andere instellingen zijn dicht en het bus-/trein-/taxi verkeer ligt stil. Maar het levert ook mooie plaatjes op!

Sneeuw en ijzel op de planten

Ijzel op de straat

De wegen en straten zijn onbegaanbaar. Het is één grote ijsbaan en daar wordt vol op gebruik van gemaakt. Mensen en kinderen halen de slee of zelfs de schaatsen te voorschijn om de straat op te gaan. Ja, dat lees je goed! Er wordt op de straat geschaatst. Of het ook goed is voor je schaatsen is, is nog maar de vraag maar het idee is wel heel erg leuk. De kinderen genieten enorm van hun dagje ijzel-vrij. Een term die nooit gebruikt werd toen ik nog naar de basisschool ging. Wel kan ik me herinneren dat we een dagje ijs-vrij hadden. Die dag gingen we met de hele klas naar de ijsbaan in het dorp, en werden er allerlei wedstrijdjes geschaatst.

Na een rondje te hebben gelopen in de tuin bedacht ik me ineens dat het wel leuk is om een paar foto’s met jullie te delen! In de rest van Nederland zijn de temperaturen zelfs boven de 0 graden, en hier lijkt het wel een compleet ijslandschap. Maar zoals gezegd, levert dat mooie plaatjes op!

Sneeuw en ijzel op de lampionnen Sneeuw en ijzel, pot bij vijver

Sneeuw en ijzel boom 2 Sneeuw en ijzel boom

 IMG_20160105_132628

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s