Feestelijke oud en nieuw haarband! (DIY)

Wat gaat de tijd toch ontzettend snel! Het is over drie dagen weer tijd voor oudjaarsdag!
Ga jij die avond een feestje vieren en zoek je nog iets leuk voor in je haar? In een paar simpele stappen maak jij je eigen feestelijke Oud&Nieuw-haarband! Ik zal op twee verschillende manieren laten zien hoe je dat kan doen.

     Haarbanden oud en nieuw diy

Haarband 1 – “Three stars”

Benodigdheden
– Pijpragers (Kruidvat, €0.99 per set. In 1 set zitten 36 pijpragers)
– Schaar
– Haarband
– Omtrek van een ster op papier

Benodigdheden oud en nieuw haarband 1

Stap 1
Als eerste stap ga je de sterren maken. Bepaal van te voren de hoeveelheid sterren, dit kan afhangen van de stergrootte die je wilt gaan maken. Ik heb er voor gekozen om drie sterren te gaan maken. Je pakt het velletje papier waar je de ster op hebt getekend of geprint. Zorg er wel voor dat er een harde ondergrond is, zoals een boek. Er moet een klein stukje aan het uiteinde overblijven, om die later aan het andere uiteinde vast te maken, zodat je een gesloten ster krijgt. Vervolgens ga je naar elke punt toe werken. Leg je vinger op de plek waar je de pijprager wilt gaan vouwen. Omdat de ster kan gaan verschuiven, kun je hem eventjes vast plakken met een klein stukje plakband. Deze kan je later verwijderen, zonder dat de draadjes van de pijprager scheuren.

Ster maken zilver Ster maken goud, plakband

Als je alle zijden van de ster hebt, zorg je er voor dat ook aan het andere uiteinde een stukje draad over is. Nu kan je de uiteinden in elkaar draaien, zodat de ster gesloten is.

Gesloten sterren

Stap 2
Je hebt nu de sterren gemaakt, die kunnen op deze manier niet bevestigd worden aan de haarband. Om te zorgen dat dit wel kan, knip je rechte stukjes van ongeveer drie centimeter. Je gaat elke ster op twee punten aan de haarband bevestigen, knip daarom ook twee rechte stukjes per ster.

Rechte stukjes

Stap 3
Pak de rechte stukjes en draai ze éénmaal rond de twee onderste sterhoeken.

Om de haarband heen draaien zilver

Nu kun je ze gaan bevestigen op de haarband. Dit doe je door de ster op de gewenste plaats neer te zetten en het overige rechte gedeelte zowel om de haarband als om de sterhoek te draaien.

Alle sterren verbonden aan de haarband

Stap 4
Mocht je het leuk vinden, dan kan je de haarband nog bedekken met een pijprager zodat de haarband minder zichtbaar wordt. Dit kan in de kleuren die je hebt gebruikt voor de sterren, of in een gehele andere kleur. Ik heb ervoor om gekozen roze/paars te gebruiken.

Pijprager over gehele haarband

Je haarband is nu klaar! Mocht je nog ijzerdraadpuntjes voelen als je de haarband draagt, probeer de pijprager dan nog een keer om de haarband heen te draaien, zodat het puntje naar boven wijst.

Haarband 1 oud&nieuw diy

Haarband 2 – “It’s raining stars!”

Benodigdheden
– Lint (Action, rond de €1,-)
– Karton (Ook verkrijgbaar bij de Action, prijs onbekend)
– Glitters (Action, €1,39)
– Schaar
– Lijm
– Potlood, pen of stift
– Haarspray/haarlak

Benodigdheden oud en nieuw haarband 2

Stap 1
Allereerst ga je twee stukken lint knippen, die even lang zijn. Ik heb er voor gekozen om beide stukken tussen de 12  15 cm lang te laten zien. Knip eventueel afgeraffelde draadjes af.

Linten

Stap 2
Teken ongeveer tien tot vijftien sterren (hangt af van de grootte van de sterren) op het karton, en knip deze uit. Je kan er ook voor kiezen om grote en kleine sterren met elkaar af te wisselen. Ik heb dezelfde ster gebruikt als bij de eerste haarband. Deze vorm heb ik omgetrokken op het karton. Wil je een kleinere ster? Dan teken je deze in het midden van de omtrek, zo heb je de lijntjes altijd op de goede manier.

Sterren tekenen op karton

Stap 3
Als je alle sterren hebt uitgeknipt, doe je lijm over de gehele ster. Vervolgens strooi je de glitters over de sterren heen. Het is hierbij handig om het boven een bakje te doen, zodat je de overtollige glitters op kan vangen. Dan draai je de sterren om en herhaal je deze stap, zodat de gehele ster vol glitters zit. Dit kan een kliederboel worden, maar dat maakt het ook extra feestelijk!

Glitters op de sterren strooien

Stap 4
Plak alle sterren aan elkaar. Dit doe je door de puntjes van de sterhoeken met elkaar te verbinden, niet te dicht op elkaar want dan willen ze zometeen niet meer buigen. Als alle sterren een elkaar zitten, spuit je er een laagje haarspray over heen. Doe dit wel op een afstand van ongeveer 20 – 30 centimeter. Door de haarspray blijven de glitters beter hechten.

Hairspray

Stap 5
Aan elk uiteinde van de sterren rij bevestig je nu het lint wat je op maat had geknipt. Dit kan je het beste doen met secondelijm of met een sterke lijm. Mocht dit niet lukken, dan kan je ook het lint vastmaten met een nietmachine. Ik heb eerst het lint vastgelijmd. Daarna heb ik er één nietje doorheen gedaan. En dit alles heb ik laten drogen op de verwarming. Zo wordt de lijm extra hard en is de kans kleiner dat het los zal laten.

De verwarming

Je haarband is nu klaar om gedragen te worden! Doe de strik/knoop niet te strak, maar kijk even hoeveel de lijm kan houden. Het zou jammer zijn als de sterren loslaten en je haarband kapot knapt.

Haarband 2 oud en nieuw diy

Welke haarband heeft voor jou de voorkeur?
Of ga je iets anders met je haar doen? Let us know!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s