Serious Request 2016 (Het glazen huis)

’s Ochtends wakker worden, de tv of de radio (3FM) aandrukken en meteen galmt er één en al gezelligheid door de kamer. Dit kan maar één ding betekenen: Het glazen huis, of te wel Serious Request is begonnen! Dit is toch wel iets wat ik bij de kerst periode vindt horen, het is namelijk al de twaalfde editie.

Keep them going

Sinds gisteren zijn de 3DJ’s opgesloten in het glazen huis, wat dit jaar te vinden is in het Limburgse Heerlen. Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuuren zullen dit jaar zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor de hulp aan kinderen in oorlogs- en conflictgebieden, genaamd Keep them going. Een heel actueel onderwerp als we denken aan wat er in Syrië is gebeurd en nog steeds gebeurd. Op de website http://www.3fm.nl zullen tal van acties bekend worden gemaakt waar geld ingezameld wordt. Maar ook is er een veilig waarop spullen van bekende en onbekende Nederlanders geveild zullen worden. Het gehele bedrag is dan bedoeld voor de actie.

Met het bedrag zullen kinderen die in oorlogs- en conflictgebieden wonen geholpen worden, door ze een kans te bieden om naar school te gaan en zich te kunnen ontwikkelen. Zij zijn de volgende generatie, die een verschil kan maken in deze wereld. Er zal door het Rode Kruis de focus gelegd op de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen. We hebben het dan over een getal van zo’n 50 miljoen. Dat zijn echt zoveel kinderen die geen kans hebben om hun kwaliteiten te ontwikkelen en onderwijs te volgen. Ze zullen ook ondersteuning krijgen in lessen zoals Engels, Arabisch of ICT. Maar ook wordt het geld gebruikt om jongeren een vakopleiding of een andere opleiding te bieden, zodat zij een kans maken op de arbeidsmarkt en daardoor mee kunnen doen in deze wereld.

Ik heb stage gelopen op diverse scholen, en ik vind heel erg belangrijk dat er gekeken wordt wat de kwaliteiten van de kinderen en jongeren zijn. Hierin ligt hun kracht, hierin kunnen ze zich ontwikkelen en ontplooien. Iedereen heeft iets waar hij of zij goed in is, denk maar eens goed na wat je zelf heel goed kan. Misschien is je zus wel heel goed in andere dingen, of hebben jij en je broer juist dingen gemeen. Voor iedereen is dit verschillend. En voor kinderen en jongeren in conflict- of oorlogsgebieden wordt deze kans ontnomen. Daarom vind ik het heel goed dat Serious Request zich dit jaar in zet voor dit goede doel, keep them going!

Via de website van 3FM kun je zien wat je allemaal kan doen. Zo kan je een liedje aanvragen, mee doen aan de veiling, iets kopen in de webshop, je eigen actie op touw zetten of een directe donatie doen. Voor €20,- kan je één kind al een toekomst geven. Wij zullen namens SoBeautyWomen een directe donatie overmaken en zo deze actie steunen! Wat gaan jullie doen?

Keep them going!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s