Simpele kerstkaart (DIY)

(Oeps… bij het inplannen was iets fout gegaan waardoor het artikel vandaag online komt, excuses.)

Het is weer december en dat betekent dat het bijna Kerst is! Tegenwoordig worden er veel WhatsApp berichten, Facebook berichten of sms’jes verstuurd met de tekst: ‘Vrolijk kerstfeest!’. Maar wat is er nou leuker dan een persoonlijke kerstkaart?! In dit artikel zal er vertelt worden hoe je in vier stappen een simpele maar leuke kerstkaart kan maken!

Bewerking

 

Benodigdheden
Basiskaart (Action, diverse kleuren, rechthoekig en vierkant, +/- €0.50 per 8 kaarten in 1 pakje)
Kaartenboek (Action, €1.99)
Decoratie zoals patronenboeken (Action, €1.39 per stuk), lint (van de markt) en gelpennen (Action, €0.75)
Verdikt dubbelzijdig tape (Action, €0.30)
Lijm
Schaar

Basiskaart bewerking Kaartenboek bewerking
Dubbelzijdig tape bewerking Decoratie bewerking

Stap 1 
Als eerste kies je een basiskaart met de afbeelding wat je daar op wilt plakken. Vaak hangt het van de afbeelding af of je voor een vierkante of een rechthoekige kaart gaat. Echter passen de afbeeldingen uit dit blok op zowel een vierkante als een rechthoekige kaart. Ik heb gekozen voor een stolp, met twee vogeltje op een tak, sneeuw en een vierkante kaart. Bij dit kaartenboek heb je geen schaar nodig, je drukt de afbeeldingen er gemakkelijk uit. In de patronen boeken koos ik het patroon met sneeuwkristallen. Het blauw komt overeen met het blauw van de stolp en in de stolp zijn ook sneeuwvlokken & sneeuwkristallen te zien. 

Bewerking stap 1

Stap 2 – Decoratie kiezen en opplakken voor de achtegrond
Vervolgens begin je met de ondergrond van de afbeelding. Ik heb ervoor gekozen om van het patroon twee stroken te knippen. Één strook van 1 centimeter en de ander strook 0.5 centimeter. Vervolgens heb ik een gouden lint geplakt die haaks aansluit op de patroon stroken. Dit is mijn ondergrond voor de kaart. Natuurlijk kan jij je eigen draai er aan geven door bijvoorbeeld
–  Meer of minder stroken toe te voegen
– Meer of minder lint toe te voegen
– Andere decoratie toe te voegen, die bedoeld is voor de achtergrond

Bewerking stap 2

Stap 3 – Opplakken!
Dan is het tijd om alles op te gaan plakken! Maar eerst is het van belang dat je gaat kijken waar je de afbeelding precies wilt hebben. Ik heb er voor gekozen om hem gedeeltelijk over de stroken en het lint heen te plakken, maar je kan er ook voor kiezen om hem in het lege vlak te plakken. De afbeelding kun je daarna met lijm of een Pritt-stift op op gaan plakken. Dan is het nu tijd om alle losse onderdelen op te gaan plakken!

Bewerking stap 3 nummer 1

Je hebt nu het dubbelzijdige tape nodig. Op alle kleine onderdeeltjes plak je een aantal stukjes dubbelzijdig tape. Dit zorgt er voor dat je kaart het 3D effect zal krijgen. Vervolgens kun je de onderdelen op de afbeelding gaan plakken! 

Bewerking stap 3 nummer 2  Bewerking stap 3 nummer 3

Stap 4 – Personaliseren
Eigenlijk is je kaart nu al klaar, maar je kan er ook voor kiezen om nog een paar kleine details toe te voegen. Bij de Action, maar ook bij de BigBazar of de Hema verkopen ze kleine kerstglitters die je op de kaart kan plakken. Ik heb er voor gekozen om met een zilveren pen een randje langs de kaart te schrijven. Omdat de afbeelding al vrij druk is wil ik daar de focus op leggen, en niet op de kleine decoratie. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om naast de afbeelding een kerstgroet te schrijven zoals ‘Prettige kerstdagen’, ‘Fijne Feestdagen’ en dergelijke. 

Bewerking stap 4 nummer 1

En dan is je kerstkaart klaar! Schrijf aan de binnenkant nog een persoonlijke tekst en je kan de kaart gaan versturen! Bij deze kaarten zaten al enveloppen, in dezelfde kleur als de kaart. 

Bewerking stap 4 nummer 2

Wij wensen jullie alvast hele fijne kerstdagen met veel liefde, gezelligheid en plezier!
En vergeet niet te genieten van het heerlijke eten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s